Followers

Ganti puasa.. hehe..

Friday, June 26, 2009

Alhamdulilah semlm aku berjaya ganti pose.. cuaca pon redup jek... so tak terasa sgt bila berpuasa.. Untuk hr pertama, excited la nak msk.. pk punyer pk, akhirkan aku decide nak msk kari ayam+goreng ikan masin+sambal belacan... puhhh berselera aku mkn ms berbuka.. hehe... lupakan psl diet mlm ni.. hehe..

Hr ni aku pose lagi untuk hr ke 2.. semangat la jugak sbb semlm dah berjaya.. hehe.. tp aku nak berkongsi satu benda, bkn promote tau sbb aku pn tak jadik member lg..hehe.. ada sorang kwn ni suggest suro aku minum red guara cafe keluaran dcl.. utk yg nak diet pn bagos.. ms sahur aku minum kopi ni... alhamdulilah sepanjang hari aku maintain jek.. tak letih + tak ngantok + tak lapar... dah 2 hr aku rase mcm tu... tq la cik dah sbb introduce kopi ni kat aku..


Hr ni mls nak msk, aku beli sup kambing utk papa hana, sup ayam utk aku, satey ayam utk hana.. lg pon hr ni bz gler kat ofis.. letih, aku mls nak msk.. tq to papa sbb blk awal n temankan mama berbuka... baru la mama semangat sket nak berbuka.. hehe.. hana jgn cite la.. dia mmg kuat mkn.. hehe...mama suke tgk hana mkn.. berselera betol.. walaupon mkn ns lauk telur mata lembu letak kicap.. hehe.. hr ni pkl 8 lebih hana dah tido... aduhhh... bosannya... rase mcm nak kejut jek dia suro temankan mama.. hehe... takpe laaa... tido la nakkkk... mesti hana tak tdo la tu siang td... nasib baik mama ada hobi br.... BLOGGING... hehe..

Tak sabar nak tunggu hr ahad ni, hana nk swimming kat pool... hehe.. kebetulan hr isnin, johor cuti sbb hol sultan johor.. apa lg mama pon mengoda papa hana utk bwk kiteorg jalan2.. biase la ayat kena POWER.. dekat pon jadik la papa, stay satu mlm pon ok, janji ada pool, adek boleh swimming.. hehe.. kih kih kih... akhirnya encikku terGODA... yahooo...








Bulan Rejab.. Bulan Allah..

Thursday, June 25, 2009

Hr ni 2 rejab... aku pose ganti + pose sunat.. tak senonoh betol... baju raya sudah ku beli awal2, takut cina tukang jahit tak nak jahit baju aku.. hehe.. tp pose belum ganti lg... apa laaa mama hana ni.. hehe.. oleh kerana percubaan pertama berpuasa, aku kena bersahur la pg td..takut perut aku terperanjat..hehe..nasib baik la papa hana tak tido lg.. temankan la aku sahur...
semlm patotnya 1 rejab dah start nak pose, tp mati2 aku terlupa.. pg tu sedap jek aku bantai red guara cafe.. hehe....

hari ni dalam sejarah.... hehe..


Hari ini dlm sejarah... mana taknyer.. orang lain dah lama berblogging ni, aku kira ketinggalan zaman la ni...tp asyik bace blog org, apa kate aku create blog aku sendiri.. kira hr ni baru merangkak-rangkak nak mencuba la.. hehe.. nak kate buta IT tak ler jugak.. hehe aku biase mmg slalu outdated.. hahaha.. tapi takpe.. yg penting.. lambat2 pun ada gak blog sendiri.. hehe.... blog ni KHAS utk my precious lovely little daughter...Nur Hana Qistina Bt. Mohd Luqman, utk encikku ( papa hana ) sesekali boleh la tumpang interframes k..




Blog Widget by LinkWithin