Followers

Holiday.. Holiday.... Holiday....

Wednesday, July 1, 2009

Pagi2 buta aku dah bangun nak kemas rumah, basuh baju, sidai baju, lipat kain yg berlonggok2, susun pinggan mangkuk n mcm2 lg la… biase ah keje surirumah tangga… lg pon biase ah weekend.. tp takpe, walaupon penat hati bunga2 sket sbb papa nak bwk mama n hana pg melaka.. waaaa.. syok la hana, dpt swimming… Luqman n hana biase la weekend, masih diulit mimpi.. siap tido peluk2 lg diaorg anak beranak.. huhu… sabooo jek laa.. aku dah mcm lipas kudung buat semua benda, koorg sedap tidoo ek.. hahaha.. tp bagos gak hana tido, kalau dia bgn lg lambat jadiknya.. haha...dah siap semua keje surirumah tangga, packing bag nak pg malaka pulak… bwk brg sket jek sbb hanya utk 1 mlm.. So tugas papa siapkan hana, mama nak bersiap... huhu...


Day 1


Breakfast ala kadar sbb nak lunch kat restoren favourite kami kat area depan Menara Taming Sari.. Puhhhh mmg sodap tp mahal tak ingat.. Favourite aku ialah ayam kampong goreng n ketam msk lemak dia.. Ramai giler org, kena tunggu org bgn br dpt duduk..

After lunch kami check in di Mahkota Hotel Malacca.. Nasib baik mama dah booking awal2..
Mak aii… ramainya yang Q utk check in.. terpakse la aku gilir2 dgn luqman.... Sambil tu kami terpakse melayan kerenah hana yg tak sabar nak swimming bila mata dia dah nampak pool.. hahaha.... saboo la nak oiii... check in dulu..Dpt jek kunci terus ke bilik… Luqman terus cr bantal sbb letih driving+berdiri ms Q td.... Lg pn melaka ni cuaca dia pns lain mcm.. kepala aku pon sakit..Pns gilerrrr!! Aku apa lg, turun bwh melayan hana swimming.. lgpon niat ke sini mmg nak melynkan hana kan.. hehe.. Lepas papa dpt melelapkan mata kejap, papa pon turun bwh.. tp biase la papa mana nak mandi.. tgk dr jauh jek, sambil amik gambar hana yg seksi n gebu tu..… hahaha.. Lepas dah penat swimming biase la, perut mintak diisi.. Apa lg.. ikan bakar umbai la. hehe.. Weekend mmg ramai org, kena tunggu lama br dpt mkn…



Hana pon monyok jek sbb lapar sgt.. Mama hana lg la monyok sbb hana tumpahkan air kena seluar mama.. Tgk muka mama dah semcm, biase la papa buat lawak sengal..

“ hana sape tumpahkan air” tanya papa

“mama!!! Jawap hana tanpa rase bersalah, ( dia yg tumpahkan airr, jual nama mama pulak )..haha..

“sape punyer psl?? “ tanya papa lg…

“ hehehe.. hana punyer psl “ jawap hana lg..

“ mama marah mcmane?? “ tanya papa sambil gelak2…

“ iskkkkk nak kena ni !!!! “ tambah hana… kiut betol bila dia mengajuk ckp mama...

Mama hana yg monyok terus tergelak… ha ha ha ha……….kurang asam betol la koorg ni.. hehe.. Mkn 3 beranak bil rm 69.. huhu.. mmg bantai kaw2.. senak perut aku.. mama hana tak ingat diet pn hr ni.. huhu...bantai kaw2.. lepas tu telan lecithin.. huhu...

Balik tu singgah Mahkota Parade kejap, walaupon hana dah ngantok.. kejap jek ek nakk!!... kalau hana letih suro papa dukong k...mama mmg dah tak larat nak dukong dah, ingat apa 13.5 kg wei....niat di hati nak beli crocs lg.. sejak 2 menjak lepas jatuh cinta dgn crocs ni.. kasut lain dah tak pandang... wedges ku yg byk dlm shoes kabinet pn terbiar.. hehe...tp takde yg lawa la.. skrg ni crocs byk keluar patern wedges, mls ler, tinggi noo.. pakai dulu la crocs olivia ni sampai jahanam... Utk bdk2 mcm hana byk la crocs yg kiut2 tp tak yah la nak oi... crocs kau muat lg.. lg pon sandle nike yg papa beli hr tu pn belum pakai sgt.. jgn membazir k.. huhu... Sampai bilik hana terus tido... kesian dia keletihan...


Day 2


Pagi2 kami dah turun sbb nak pg breakfast kat cafe hotel.. Dpt free 2 buffet breakfast.. huhu.. apa lg mkn kenyang2 la.. hana biase la, bila dah lalu depan pool otak ingat nak swimming jek.. mkn pn dah tak lalu... terpakse la mama mengAYAT hana...

" ermm papa, sape tak mkn tak boleh swimmingkan?? " sambil mengenyet mata pd papa..

" betol3x" ( papa buat suara ala2 upin ipin ) ... hahaha....


Lepas breakfast apa lg la, kami amik peluang la berposing kat beca depan hotel tu... hehe..tp kena cepat2 la sbb kejar ms, pkl 12 dah nak check out... apapn kena bg hana swimming lg sekali kalau tak, confirm dia muncung jek.... mama naik atas amik swimming suit hana, papa n hana tunggu di pool....


Lepas sejam mama ajak naik sbb nak packing bag nak balik dah... ermm apa lg... hana terSENTAP.. melalak sakan... puas papa pujuk tp tak mkn gak.. huhuhu... pujuk punya pujuk akhir hana akur sbb papa janji nak mkn kat the chicken rice shop.. favourite hana tu... huhu... Lepas siap2 kemas kami pon check out... Seperti yg dijanjikan lunch di The Chicken Rice Shop Mahkota Parade.. Pastu shopping brg sket di Dataran Pahlawan terus balik ke BP.. Nak sampai awal di BP sbb nak cr aircon utk bilik.. tak thn la cuaca skrg pns gilerrrr!!!

0 ulasan:

Blog Widget by LinkWithin