Followers

Awass!! Aksi Hana Dirakam....

Tuesday, July 28, 2009

Amboi2 anak aku.. tym mama mandi ada jek aktiviti ek... Patot la senyap jek... Tym mcm ni dia mmg suke explore mcm2 benda.. wahai mak hana sabooo jek la ek... lepas ni pampers simpan tinggi sket, kalau tak semua pelekat pampers hana bukak.. haha....

Dia tak perasan ni, aksi dia mama capture.. amboi2.. ada hati nak pakaikan bear pampers... kih kih kih........

My Tabletop Cooker..

Sunday, July 26, 2009



TQ maklong, besday present mak long dah sampai.. hana excited sgt sampai blum besday lg, dh bukak dulu... hehe.. mak long ckp lepas ni hana jgn kacau mama msk lg.. hehe.. ( mcm la mama hana tu rajin msk ek )..

Lain la kak long aku, dia suke msk.. kalau raya.. aku depan tv.. dia kat ceruk dapur dgn mak n kakak2 yg lain sibuk memasak.. tu bezanya anak bongsu n anak sulong... hahaha... tp raya last year, kak long tak balik, sbb pindah ke sandakan sabah ikot abg ipar aku.. dia saje testing raya kat tempat org...mak sedih je long, ko tak balik!!!... haha... anak2 kak long ada 2 org kat semenanjung, 1 kat poly, 1 kat usim.. tgk la betapa jauh beza umo hana dgn cousin dia.. sbb tu la hana jadik "kesyangn" diorg... Lgpn kakak2 aku ni semua dah lama pencen beranak... so hana la menjadi tumpuan.. cucu yg lain semua dah besar2...ermm.. sebelah huby aku jgn cite la.. hana cucu sulong... dia mmg manja sgt.....

Hana Birthday Party...

Wednesday, July 22, 2009

Hi ALL :
I'm going to be 2 years old and to celebrate, I'm throwing a
BIRTHDAY PARTY at McDonald's. Hope you can come and join us..


Date : 2/8/2009

Time : 5 pm

Venue : McDonalds Drive Thru Batu Pahat, Johor

From : Nur Hana Qistina Bt Mohd Luqman

Plan jahat... huhu........

Tuesday, July 21, 2009





Dah seminggu aku n kwn2 buat plan jahat ni.. dah lama tak men"JAHAT" kan diri kiteorg... Harap2 tak kantol dgn boss la... kalau tak, confirm hr khamis pg kiteorg kena cuci bersih kaw2.. Aku kira ok lg sbb lain dept.. boss dah approve cuti aku semlm...yea!!! Cuma kwn aku yg ber4 ni yg ada ngeri sket.. dah la 1 dept.. hahaha.. kalau semua takde mmg boss pelik semcm.. hehehe... tp Alhamdulilah plan kite org berjaya... jahat tak, 2 org amik AL, seorg MC, seorg emergency leave, aku sorang jek half day... hahaha...Lg 1 jam nak balik dah.. huhu.. berkobar2 ni...

Kite org cuti beramai2 ni sbb nak pg menyoping kain utk raya + mkn ikan bakar!! huk huk huk...Kalau aku balik jap lg, nampaknya kat ofis takde sorang pn pompuan, semua laki.. pelik!! pelik!! hahaha...

huhuhu... sz 26 tuuuu.......

Sunday, July 19, 2009






Hehehe... hati mama hana kembang berbunga bila dh boleh pakai jeans sz 26 semula huhu.. lg pn dah dekat setahun tak beli jeans baru ni... lepas bersalinkan hana aku agak "gemuxxsss" mmg susah nak kembali mcm asal... huhu... makan hati aku.....huhuhu.... ermmmm papa, mama dah buktikan!! yea yea yea!!!

Nak tahu apa laki aku cakap??? geram betol...

" Fuyoooo... caya la mama, ermmmm... pakai jeans sz 26 tuu... ermmmm dah slim tu, thn depan dgn buat2 lupa ek, huhuhu...... " kata papa sambil hulur duit pada aku.....


Arrrghhhhhh.... aku rase mcm nak cekik2 jek laki aku tym tu.... nasib baik dia bg duit.. kalau x, aku cekik betol2... hahahaha..............

penampar free.......

Friday, July 17, 2009

Paaaannnggggg.. Eh kenapa ni??... Terkezutttt beruk aku.. Aku blurrrrr..


Ermmm.. hana lempang mama.. iskkk... nasib baik tak kena tang braces aku.. kalau tak... iskk iskk iskkk... tp yg peliknya hana relax jek sambung tido tym tu.. mmg la tak sakit sgt tp aku terkezuttt beruk.... huhuhu....





Hana mengigau daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.............



Buat muka tak bersalah jek, bila bgn tdo... huhuhu.. odway nak pg umah totok, mama papa nak pg keje.... hana bdk mucuk!!

bibik ohh bibik...

Wednesday, July 15, 2009

"For display only".... bibik ni tak boleh pinjam tau.. dia dh ikat kontrak seumur idop di rumah papa luqman n mama jaja... hahaha...




Ni picca bdk baik, anak yg solehah.. ingat senang ke nak dpt???



"Mama dah ke belum??? mama nak lap mane lg ni?? kata hana...

" Arrghhh lap lg... lap bersih2... sape suro tumpahkan air" jwp mama dgn garangnya ( mak eksen jek lebih tu!!! ) hahaha... dlm hati ketawa terbahak2...





"Cni pulak ek ma??? " tanya hana lg....

" Yeeeeee lap lg.... ahhhh tu la kalau kat umah totok (panggilan utk mak tok hana)
hana perintah2 bibik... bik amik kicap... bik amik sos... bik nak air jus... bik susu ni hot la....tu la ni la...hana selalu buli bibikkan... ahhhh... hr ni rasekan......... kat umah sendiri no bibik2 k... hana lap sendiri... blaaa blaaa blaa.... mama start membebel... hehe....





Dlm hati mama..... dh boleh harap dh anak dara aku ni.... hahaha.... mama bkn buli hana tau, mama ajar hana... lain kali hana tak buat lg........ mama cyng hana....

Ermm.. jap lg papa balik, ngadu kat papa ek.. hahaha....

hana bikin mama sentap!!!!

Monday, July 13, 2009

Muahahaha..... sabooo jek la... dah laa papa takde kat umah.. hana buat hal lg... aduh duh duh...
Tp mama x mara hana pn kali ni sbb mama yg salah, sape suro bukak pampers hana awal2..
Pastu tergedik2 dok kutip baju kotor nak basuh........

Jeng... jeng... jeng..... bermula la kisah....... huhu.......

Tetiba jek aku dengar hana jerit...

"Mama........ hana nyak!!!!!!" jerit hana......

" Ahhh sudah... berak la pulak"... mati aku!!!!! kata mama dlm hati.........

" Astagfizullahalazim.........." Adikkkkkkkkkkk!!!!..... jerit mama...







Nasib baik bkn berak tau.. kalau berak aku tak upload gambo, kang koorg seminggu tak selera mkn!! hahaha....


Mlm td bila papa dah balik mama dok la meluahkan perasaan mama...

"Awak tanya anak awak dia buat pe hr ni ??" kata mama pd papa....

" Hana buat pe hana??? " tanya papa sambil melakukan siasatan....

" Hana yak cni!!!! " hana menunjukkan tempat kejadian pd papa...

" Dia berak kat cni ke ma??? " tanya papa, mcm konpius jek muke laki aku!!!

" Tak la dia kencing...." jwp mama dgn muke monyok... penat ohh mop umah...

" Hahahaha..padan muke mama!!.. nasib baik papa balik lambat, kalau tak, papa yg kena " kurang asam betol laki aku!!!

" Ermmmm abis mama marah tak hana???? " tanya papa lg...

" Mama tak mara " jwp hana....

" Nape mama tak mara??? " tanya papa lg..........

" Ermm... hana yakkk sket jekkkkkk !!! " jwp hana selamba.........

Sakit perut aku gelak..... pandai betol anak aku menjwp!!

" Hana, mama tu tak mara bkn sbb hana kencing sket tp sbb dia yg salah... cuma papa yg salah tuuuu.... abissssss!!!! perli laki aku........ kih kih kih.... opssss terlebih sudah!!!

cikgu hana.....

Almaklum la dah namanya blog hana, so semua cite psl hana la ek... huhu...

Aksi hana tgh ajar mama A B C??? ermmm hana yg ajar mama??

Ehhh betol laaa.. ingat apa?? tak caye... tgk la sendiri... huhu...

Muke cikgu hana dgn penuh perasaan!!!








Erm anak murid kite belajar mengeja pulak yekkk :


P A P A = papa.......

M A M A = mama.......

H A N A = hana........





Muke cikgu yg bosan lepas anak murid lebih pandai dr cikgu... hahaha......

Anak murid aka (mama) : " cikgu kalau pandai SEBUT nama penuh cikgu "

Cikgu aka (hana) " er.. ermm... nur nana kisnina binti momat lokman..

Anak murid aka (mama) " kah kah kah.... NUR HANA QISTINA BT MOHD LUQMAN!!!! ada paham???

Saya belum 2 thn...

Sunday, July 12, 2009




Tgk la aksi anak dara ni... mengalahkan bdk besar... fyi jam itu hak milik mama hana.... tak lama lg kite org boleh share baju pulak.. huhu.........





Ermmm.. makin pandai posing anak aku ni..... haha.. ikot sape la ek... huhu........ mama tak gitu tau.. kalau nak stailo mailo bagai tu.. ikot papa kauuuuuu!!!... huhu............




Paling lawak semlm bila hana main percik2 air dr straw.. terkena sket kat mama, mama boleh gelak2 lg, tp bila " opssss berlebih sudah "... mama kau hangin laaa........ mmg cr nahas!!...
Papa terus bgn amik tisu bg kat mama... hana pn amik tisu gak, lap meja.. Air mata dh berlinang.......
"Mama ambooon"... kata hana......
"AH???? apa dia ckp papa???? ... mama 'baboon' ????"........ mau pengsan mama dikala itu............
"Hahahahaha...bkn baboon laaa ma... ampon!!!".... papa gelakkan mama.......
"Ohh amponnn... mama ingat dia ckp mama babon!!! "hahahaa.........
Mama terus peluk n cium hana, tak jadik nak mara!!!........
Anakku.... ohhhh Anakku.... hana la yg selalu buat mama hangin 1 bdn.... hana la jugak penyeri idop mama n papa!!!
Cayaaaannngg hana moxxxx!!!





Our happy family.... huhuhu... tgh tgk mentor akhir ni..... black menang!! cian ko black asyik kena rotan jek.... Esok2 nak belikan rotan utk hana pulak!!! hahahaa..................




Ahhhh ni chinta hati ku cayang..... ko ni pn sama jek mcm hana... kadang2 buat aku hangin 1 bdn gakkk!! haha... ( papa dah lebih 20 kwn mama ckp muka papa mcm fazli zainal.... mama bkn apa pa, buta ke apa kwn2 mama ni, mama tgk mcm apek jual tilam... "tilam... tilam.. mau beli tilam... tilam lame tukar baru" ) ada ahhhh.......
Papa, amponnnn!! ampon tau bkn BABONNNN!!!... i luv u pa........... muuaahhhxxx...

Hana versi ayu......

Friday, July 10, 2009



Tergelak mama n papa tgk hana bertudung ala2 cite endon "nabila"..hahaha........

Kiut betol la anak aku!!! hahaha... (koorg jgn geli tau, sape lg nak puji anak aku, kalau bkn maknya!!) haha..... mama beli tudung ni sbb niat nak ajar hana mengaji.. mulut dia bkn main becok lg.. ABC ~ Z dah hafal... 1, 2, 3 ~ 10 dah tau... lagu situasi + revolusi berulang2 dia nanyi.. Alif Ba Ta mama belum ajar lg.. hehe.. ni dah beli tudung, jom kite belajar mengaji pulak ek nakkk!!... Next month hana dah 2 thn... kejapnya ms berlalu..... dah besar dah buah hati mama ni.....

We lapppp u so much hana.........


Mama, doakan hana jadik anak yg bijak, yg baik & anak yg solehah... Amin!!


Aksi hana......


Picca ni mama amik pg td, mase mama siap2 nak pg ofis...

Wahhhh bergaya sakan anak mama tido ek... Kaki siap peluk papa lg.. haha..

Rindu betol kat hana, semlm mama dpt main dgn hana kejap jek...

Pastu hana dah tido..... sbb semlm mama balik lambat....

Kat ofis mama nak upload picca ni, tp lupa bwk cable hp.. huhu....


Innalillah..... aku terperanjat giler!!!

Wednesday, July 8, 2009

Aku br jek dpt berita sedih dr akak aku, aku mmg terkejut giler.. terus terduduk sebelah luqman yg br abis solat isyak.. iskkk mmg tak sangke!!

"Huby kak ogy meninggal
"... kak ogy+arwah baru jek kawin sebulan yg lps (30/5/09)..
Inai masih merah dijari...Allah telah mengambil suaminya pergi.... aku tumpang sedih+simpati...

Wedding cousin aku ni sehr sebelum wedding yanie... aku pg awal wedding yanie sbb nak pg wedding diorg...

Ya Allah besarnya ujianMU.. moga kak ogy tabah menghadapi dugaan besarMu Ya Allah...

Al Fatihah.. semoga rohnya ditempatkan bersama golongan org2 yg beriman.... Amin......



hana ohhh hana........


hana oh hana.. nape cepat no tido mlm ni..
pkl 8 dah selamat berlayar..
mak ko ni bosan tau tak.. hehe...
btg hidung papa pn belum nampak lg..
mana pg la laki aku ni... haha..
nasib la tgh hantu blogging... ada la aktiviti nak buat.. mmg bertocang la jwpnya mlm ni!! hahaha...



tgk tgn gebu hana "lebam"...
apa la yg di buat siang td..
boleh thn lasak gak anak dara aku ni ek... huhu...



Petua 8P Ustazah Siti Nurbahyah....

Petua 8P Ustazah Siti Nurbahyah

Siti Nur Bahyah berkata,

1) P yang pertama ialah 'puji' iaitu setiap pasangan perlu saling memuji antara satu sama lain dalam semua aspek kehidupan seperti masakan atau ucapan terima kasih apabila diberi pertolongan.

2) Katanya, P kedua ialah 'peluk' yang mana pasangan suami isteri hendaklah selalu peluk memeluk antara satu sama lain sekerap mungkin pada setiap hari kerana pelukan itu adalah belaian penuh kasih sayang.

3) P seterusnya ialah 'penghargaan' di mana amalan memberi hadiah boleh menambah kasih sayang.

4) Perhatian' adalah P keempat yang mesti diambil berat kerana kekurangan perhatian boleh mengakibatkan pasangan terasa diabaikan, katanya yang menulis buku Cakar Harimau - Tips Kebahagiaan Rumah Tangga, Amalan Ibu Mengandung dan Panduan Mencerdaskan Minda.

5) Siti Nur Bahyah berkata, P seterusnya mewakili 'persefahaman'

6) Menurutnya, P selanjutnya membawa maksud 'pergaulan' iaitu pasangan suami isteri mesti menjaga pergaulan masing-masing dengan orang lain bagi mengelakkannya daripada melampaui batas, menimbulkan cemburu seterusnya membawa kepada pembabitan orang ketiga

7) Beliau berkata, satu lagi P adalah 'percutian' di mana kita perlu merancang percutian berdua-duaan dengan pasangan di tempat yang jauh daripada kesibukan dan kehidupan rutin.

8) Katanya, P yang terakhir ialah 'permohonan' iaitu doa kepada Allah supaya merapatkan kasih sayang antara pasangan suami isteri serta dijauhi daripada godaan kemewahan dan keseronokan dunia.Siti Nur Bahyah juga menurunkan beberapa amalan doa selepas solat yang boleh merapatkan hubungan dan menimbulkan kasih sayang antara suami isteri iaitu membaca surah Al-Imran ayat ke-31 atau membacakan ayat ke-200 surah sama bagi mengurangkan panas baran suami.Beliau berkata, kunci kebahagiaan rumah tangga yang sebenar ialah mendekatkan diri dengan Allah.Katanya, apabila seseorang insan mengabaikan tanggung jawab terhadap agama, dia akan mengabaikan rumah tangga kerana jiwa yang kosong."Ketika kita jauh daripada Allah, iblis yang suka umat manusia bercerai-berai akan menghampiri dan melalaikan kita daripada tanggung jawab terhadap keluarga," katanya.


"sampaikanlah pesanan yang bermanfaat walaupun 1 ayat"

bz week.. argghhh......


Arghhhh... bz tahap gaban melanda diri... argghhhh.. tolong2.... ditambah dgn period pain.. makin bertocang la otak aku.. haha.. ude, patot ke aku mengikot jejak langkah MU... mogokkkkk!! haha...
ohhhh aku tak MAMPU.....sbb esk aku ada presentation.. ohhhh.. slide aku blum siap... arrrgghh.. bertambah lg 1 tocang... haha.. soalan cepu mas.. kira berapa jumah tocang yg ada pd aku skrg??.. hahaha.... bye..... bzzzzzzzzzzzzzzzzzz...... arggghhhhhhhhhh.......

Hati ku tersentuh...

Friday, July 3, 2009

Hati ku tersentuh mlm ni, sdg aku baring2 memujuk mata aku utk tdo.. Aku received sms dr teman rapatku menyatakan jenazah atoknya sudah tiba dr perlis dan family dia telah bersepakat utk mengebumikan arwah atoknya mlm ni jugak... sayu rase bila temanku mengata dia mengiringi jenazah di dlm van utk di sembahyangkan di masjid..

" ni la kali terakhir aku dpt bersama dgn atok aku " katenya....

Td ms di ofis, aku tgk dia tenang jek, buat keje mcm biase... tp di dlm hatinya HANYA ALLAH yg tahu....takziah dr aku n family utk kau sekeluarga.. Semoga rohnya ditempatkan bersama org2 yg BERIMAN.AMIN!!Takut rasenya bila kehilangan org tersayang... Aku syng huby aku, aku syng anak aku... aku syng family aku... aku syng family in law aku... aku syng SEMUA teman2 ku... AKU SYNG KAMU SEMUA!!!

Selasa ni abah aku operate buang katarak di mata.. End of last year dah buang yg sebelah kanan, selasa ni sebelah kiri pulak..mmg la minor surgeri jek tp aku still berdebar2 jugak, dah namenya operate.. Dah la abah aku dah tua..Isnin ni aku cuti sbb nak antar abah msk hosp.. dia kena rehat2 kat wad dulu b4 operate.. Boleh la aku temankan abah kat hosp.. lg pon aku la anak yg paling bongsu+manja dan aku la jugak anak yg paling dekat dgn mak abah... adik beradik lain semuanya jauh sikit.. ABAH, ORG DOAKAN SEMUA BERJALAN DGN LANCAR K, AMIN!! SYNG ABAH!!

sory la entry mlm ni bosan sket.. huk huk huk.... sedih!! bye... aku nak tido... Zzzz...


ala2 mento gitu.... hehehe...

TQ utk kwnku.. "Ude".. ( ude, aku curik gambo ko kat fs, hahaha... alaa takpe ah... aku promote ko ni)... hehe..... blog uda http://hudaateh.blogspot.com/ Aku nikan br berjinak2 dgn dunia blogging, mmg la aku geti sgt... Ude byk menolong aku la dikala dia sedang berMOGOK dgn bossnya.. hahaha... tq ude... hehe....

Sure ko kembang berbunga esk bace blog aku... hahahaha....



Braces.... arghhhh..

Thursday, July 2, 2009

Aduh pg ni gg aku terasa tegang semacam.. Alang2 mmg tgh sakit, baik aku pose hr ni.. biase la lepas doc ketatkan braces.. biasenya 2~3 hr aku x boleh mkn mkanan yg keras2.. kena lupakan ayam goreng utk seketika..... haha.. Biasenya kalau tym mcm ni aku bantai bubur, nestum, mee hoon sup jek la.. Arrrrghhhh.. sabooo jelaaa... Bak kate papa " mama ni mmg suke cr penyakit!! " so tak boleh ngade2 ngadu sakit kat dia sbb aku yg gatal nak pasang braces ni kan PADAN MUKE AKU!!! HAHA.. takpe laaaa papa, tunggu sket hr lg lepas ni gg mama cantik.. mama nak poyo dgn papa....( sejukkan hati sendiri ) huhuhu...



Semlm pg regular check up braces.. Sbbkan papa mandi lambat+tergedik2 ( geramnya aku!! )... sampai klinik dah pkl 8.45.. pehhh org gilerr org.. ni mesti kena tunggu lama... So aku buat keputusan nak pg mkn dulu kat Landmark Hotel.. kebetulan akak, abg ipar aku n yana pn ada berbuka pose kat sana.. Diorg mesti rindu gilerrrr kat hana...Aku kena mkn kenyang2 sbb nanti 3 hr tak dpt mkn, lg pon ni kira mkn sahur sekali la sbb esk nak pose... huhu... Ermm.. aku apa lg mkn mushroom chicken chop, papa mkn lamb chop, hana mkn spinach goreng+shusi... yumm.. yumm.. sedap!!








Mkn punyer mkn jam aku menunjukkan pkl 9.45.. makkkk aiiii.. appoiment aku!!!! aku call klinik gg tu..
" adik, dah sampai giliran akak azah tak??? " tanya aku...
" erm kak dah lama terlepas, doc tgh tunggu akak ni, kejap lg klinik dah nak tutup " jwp bdk tu..

kuang.. kuang.. kuang... aku pg klinik sendiri sbb papa tgh menikmati lamb chop dia yg belum abis tu.. huhu.. lgpon huby aku kalau dah jumpa abg ipar aku, borak sampai pg pn thn...


Nasib baik doc sanggup tunggu aku, 3x aku say sorry kat dia.. cian dia.. haha...kali ni aku pakai ring kaler pink.. kiut bangat........ hehehe............ (perasan!!)

Zzzzzzzz...

Wah sejak pasang aircon kat bilik nyenyak betol hana tido.. Zzzz... hahaha... So anak mama tak la gelisah sbb kepanasan... Tp yg mama boring, dia start bgn mlm mintak susu semula... biasenya minum susu bila nak tido jek... Aduh nak oiiii.. Mlm ni kejut papa tau, jgn kejut mama... huhu... Ni la mslh kalau umah byk tangga, kemalasan mama utk turun bwh buat susu hana amat terserlah.. hehe... mcmane la nak tambah anak tahun depan... haha.. kena bgn mlm semula.. Hana ni mcm tahu2 jek.. hahaha... suro mama praktis la tu.. hahaha...




Holiday.. Holiday.... Holiday....

Wednesday, July 1, 2009

Pagi2 buta aku dah bangun nak kemas rumah, basuh baju, sidai baju, lipat kain yg berlonggok2, susun pinggan mangkuk n mcm2 lg la… biase ah keje surirumah tangga… lg pon biase ah weekend.. tp takpe, walaupon penat hati bunga2 sket sbb papa nak bwk mama n hana pg melaka.. waaaa.. syok la hana, dpt swimming… Luqman n hana biase la weekend, masih diulit mimpi.. siap tido peluk2 lg diaorg anak beranak.. huhu… sabooo jek laa.. aku dah mcm lipas kudung buat semua benda, koorg sedap tidoo ek.. hahaha.. tp bagos gak hana tido, kalau dia bgn lg lambat jadiknya.. haha...dah siap semua keje surirumah tangga, packing bag nak pg malaka pulak… bwk brg sket jek sbb hanya utk 1 mlm.. So tugas papa siapkan hana, mama nak bersiap... huhu...


Day 1


Breakfast ala kadar sbb nak lunch kat restoren favourite kami kat area depan Menara Taming Sari.. Puhhhh mmg sodap tp mahal tak ingat.. Favourite aku ialah ayam kampong goreng n ketam msk lemak dia.. Ramai giler org, kena tunggu org bgn br dpt duduk..

After lunch kami check in di Mahkota Hotel Malacca.. Nasib baik mama dah booking awal2..
Mak aii… ramainya yang Q utk check in.. terpakse la aku gilir2 dgn luqman.... Sambil tu kami terpakse melayan kerenah hana yg tak sabar nak swimming bila mata dia dah nampak pool.. hahaha.... saboo la nak oiii... check in dulu..Dpt jek kunci terus ke bilik… Luqman terus cr bantal sbb letih driving+berdiri ms Q td.... Lg pn melaka ni cuaca dia pns lain mcm.. kepala aku pon sakit..Pns gilerrrr!! Aku apa lg, turun bwh melayan hana swimming.. lgpon niat ke sini mmg nak melynkan hana kan.. hehe.. Lepas papa dpt melelapkan mata kejap, papa pon turun bwh.. tp biase la papa mana nak mandi.. tgk dr jauh jek, sambil amik gambar hana yg seksi n gebu tu..… hahaha.. Lepas dah penat swimming biase la, perut mintak diisi.. Apa lg.. ikan bakar umbai la. hehe.. Weekend mmg ramai org, kena tunggu lama br dpt mkn…



Hana pon monyok jek sbb lapar sgt.. Mama hana lg la monyok sbb hana tumpahkan air kena seluar mama.. Tgk muka mama dah semcm, biase la papa buat lawak sengal..

“ hana sape tumpahkan air” tanya papa

“mama!!! Jawap hana tanpa rase bersalah, ( dia yg tumpahkan airr, jual nama mama pulak )..haha..

“sape punyer psl?? “ tanya papa lg…

“ hehehe.. hana punyer psl “ jawap hana lg..

“ mama marah mcmane?? “ tanya papa sambil gelak2…

“ iskkkkk nak kena ni !!!! “ tambah hana… kiut betol bila dia mengajuk ckp mama...

Mama hana yg monyok terus tergelak… ha ha ha ha……….kurang asam betol la koorg ni.. hehe.. Mkn 3 beranak bil rm 69.. huhu.. mmg bantai kaw2.. senak perut aku.. mama hana tak ingat diet pn hr ni.. huhu...bantai kaw2.. lepas tu telan lecithin.. huhu...

Balik tu singgah Mahkota Parade kejap, walaupon hana dah ngantok.. kejap jek ek nakk!!... kalau hana letih suro papa dukong k...mama mmg dah tak larat nak dukong dah, ingat apa 13.5 kg wei....niat di hati nak beli crocs lg.. sejak 2 menjak lepas jatuh cinta dgn crocs ni.. kasut lain dah tak pandang... wedges ku yg byk dlm shoes kabinet pn terbiar.. hehe...tp takde yg lawa la.. skrg ni crocs byk keluar patern wedges, mls ler, tinggi noo.. pakai dulu la crocs olivia ni sampai jahanam... Utk bdk2 mcm hana byk la crocs yg kiut2 tp tak yah la nak oi... crocs kau muat lg.. lg pon sandle nike yg papa beli hr tu pn belum pakai sgt.. jgn membazir k.. huhu... Sampai bilik hana terus tido... kesian dia keletihan...


Day 2


Pagi2 kami dah turun sbb nak pg breakfast kat cafe hotel.. Dpt free 2 buffet breakfast.. huhu.. apa lg mkn kenyang2 la.. hana biase la, bila dah lalu depan pool otak ingat nak swimming jek.. mkn pn dah tak lalu... terpakse la mama mengAYAT hana...

" ermm papa, sape tak mkn tak boleh swimmingkan?? " sambil mengenyet mata pd papa..

" betol3x" ( papa buat suara ala2 upin ipin ) ... hahaha....


Lepas breakfast apa lg la, kami amik peluang la berposing kat beca depan hotel tu... hehe..tp kena cepat2 la sbb kejar ms, pkl 12 dah nak check out... apapn kena bg hana swimming lg sekali kalau tak, confirm dia muncung jek.... mama naik atas amik swimming suit hana, papa n hana tunggu di pool....


Lepas sejam mama ajak naik sbb nak packing bag nak balik dah... ermm apa lg... hana terSENTAP.. melalak sakan... puas papa pujuk tp tak mkn gak.. huhuhu... pujuk punya pujuk akhir hana akur sbb papa janji nak mkn kat the chicken rice shop.. favourite hana tu... huhu... Lepas siap2 kemas kami pon check out... Seperti yg dijanjikan lunch di The Chicken Rice Shop Mahkota Parade.. Pastu shopping brg sket di Dataran Pahlawan terus balik ke BP.. Nak sampai awal di BP sbb nak cr aircon utk bilik.. tak thn la cuaca skrg pns gilerrrr!!!

Blog Widget by LinkWithin