Followers

Sejuk perut mama.......

Friday, August 28, 2009



"Sejuk perut mama mengandungkan hana..."bila tgk anak sekecik hana bersungguh2 menunaikan solat terawih... tersentuh hati mama bila mama dah abis solat terawih 8 rakaat tp hana masih solat lg.. alamakkkk takkan anak aku buat solat terawih 20 rakaat pulak?? malu la mcm ni.. hehe...



Khusyuknya betol anak mama ni, mama amik gambo pon dia khusyuk jek... hahaha..



"Sujud" dia belum geti lg la, mama dah ajar bengkokkan kaki tp dia belum geti nak gayakan kaki dia.. hehe.. ok la ni... janji sujud...



Waaaa... tahiyad akhir nampaknya ni... ala laaa laaa comelnya hana.. gerammmm mama tgk...



Abis jek dia sembahyang mama terus peluk2, cium2 dia sbb geram tgk dia bijak sgt.. tp tgk la muka hana still dlm mood muka beriman...


Ya Allah jadikkan la anakku Nur Hana Qistina anak yg solehah, bijak belajar, baik tingkah laku dah lembutkan hati utk menunaikan solat dah beriman kepadaMu.. Ya Allah...


.... dgn tak sengaja, menitik air mata mama pg ni.. ahhhgghhh batal pose tak ni?? hehe... sedih pon boleh buat lawak.. apa la mama hana ni... mama syng hana.........

Ohh labu msk lemak...

Monday, August 24, 2009



Erm seronok betol pose thn ni.. haha... alhamdulilah dah nak masuk hr 3 umat islam berpuase... alaa laa mama hana ni mcm kali pertama pulak berpose dgn en suami... biase la awal2 pose meriah betol... lagi pon hana dah besar.. dia la yg buat kecoh tym berbuka.. kacau org nak berbuka.. awal2 pose ni aku rajin la msk.. hehe..

Hari pertama berbuka laki aku request nak mkn labu msk lemak, ikan kembung goreng, sambal belacan, ikan masin.. pehhh.. terkejut beruk aku, aku agak dia nk request kari ayam ke, ayam sambal ke, rendang ayam ke?? almaklum la bln pose,mesti nak mkn yg best2 jek...pehhh sekali dia nak labu masak lemak daaa.. aku dah la tak geti mkn labu msk lemak ni.. tp aku mmg tahu, labu msk lemak tu favourite dia... mama selalu msk.. hehe..

Tpkan sepanjang 3 thn aku kawin dgn dia, aku mmg tak penah msk labu msk lemak ni, pehh suspend mula menular dlm diri.. pehhh dah la hr pertama pose.. lapar pulak tu... aku ok la tp laki aku la lapar.. aku dah biase diet, kira kuat iman la.. hehe... sekali tak jadik la labu msk lemak tu, abis la aku... kesian laki aku...hehe..yg kelakarnya, msk labu msk lemak pn nak tgk resepi kat mesra.net... hahaha.. alhamdulilah jadik jugak labu msk lemak aku... legaanya... asalkan laki aku berselera dah la.. aku letak udang sket, laki aku mkn labu, aku mkn udang.. haha.. baru la fair...hehe.. aku tak kisah sgt, apa2 ada pon ok.. hana lg la tak kisah.. janji ada telur goreng + kicap... haha..

Waaa.. jam br pkl 9 pg aku dah terpk balik kang nak msk pe.. balik ofis dah la pkl 5.30, amik hana lg.. sampai umah mesti pkl 6 lebih.. sempat ke nak msk??.. laki aku pulak bln pose ni nak mkn air tgn bini.. huk huk huk... so kena msk yg simple, yg penting kena dgn selera dia. huhu... kira bln pose ni aku kena berkorban lebih sket la, sbb bln tak pose, dapur aku jarang berasap pon... haha... "papa thn ni budjet raya lebih sket ek, mama rela msk hr2".. hahaha..

Salam Ramadhan

Friday, August 21, 2009

ASSALAMMUALAIKUM....

Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan " "Ya Allah tolong abaikan puasa ummat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut: * Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada);* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri;* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya. Maka Rasulullah pun mengatakan Amiin sebanyak 3 kali. Dapatkah kitabayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang meng-amiinkan adalahRasullullah dan para sahabat , dan dilakukan pada hari Jumaat.

Oleh itu SAYA TERLEBIH DAHULU MEMOHON MAAF jika saya ada berbuat kesalahan, baik yang tidak di sengaja maupun yang di sengaja, semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah S.W.T, Insyaallah. 'Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak'.


"SELAMAT MENYAMBUT RAMADAN , SEMOGA MEMPEROLEHI KEBERKATAN DAN KEAMPUNAN PADA RAMADAN INI "

Hana berangan....

Hana mmg berangan nak pg kindergarten.. tp dia br 2 thn.. thn depan baru mama n papa plan nak hantar dia pg kindergarten, sbb dah 3 thn.. ni pakai pampers lg berangan nak pg kindergarten.. haha... tp dia mmg rajin bace buku.. ni buku mak ngah aie bg ms besday dia.. hana suke sgt.. beg pulak nek su yg bg... beg hello kitty dia yg lama dah tak pandang daa.. haha..




Hehe.. mama tgh siap2 nak pg keje, dia dah ready nak pg school la konon2 tu.. padahal nak pg umah totok jek tu.. haha.. rajin betol mentelaah buku pg2.. hehe..


Waaaa... sampai depan muke pintu pon still mengadap buku lg.. rajin betol la anak mama ni...



Ni kes lain pulak, berangan nak ada adik.. hahaha... ni anak cousin aku.. tah sape ek nama dia.. Aku lupa la pulak.. bila tgk bby ni, teringat ms hana bby.. mama rindu betol nak tgh hana ms bby, nak cium bau bby.. ermm bestnya!!.. hehe.. nak tgk hana jadik bby balik mmg tak mungkin la.. adik hana, insyaAllah la.. hehe....

Cehhhh... hana siap peluk bby tu... dia mmg suke bby la.. iskk iskk iskkk... sabar ek hana... haha

Alahai en suami.........

Monday, August 17, 2009



Alahai en suami demam.. cian..... biasenya susah nak suro pg klinik tp sbbkan simptom yg dialami spt selsema + sakit tekak + dmm.. laju jek pg klinik.. bkn dia jek yg takut.. aku pon cuak.. hehe.. tp alhamdulilah... en suami dah baik dah.. tp biase la kalau kaum bapak2 ni yg sakit... sakit sket pon dah mcm parah sgt.. satu benda tak boleh buat.. manja betol.. haha..kalau kaum ibu yg sakit, maintain cool.. masih boleh jalankan aktiviti seharian dirumah+ofis mcm biase + jage anak lg.. hehe... manja betol la bapak hana ni..



Wah wah wah... hana mcm dia pulak yg sakit, siap baring kat bilik doc lg... bila doc bgn konon2 nak check dia.. terus melompat turun.. ahhh tahu pon takut!!




Kali ni mama hana tak nak enterpreme sbb ptg tu baru balik dr facial.. mak ai.. muka mama hana dah mcm kawah gunung berapi.. malu la nak enterpreme.. tgk bagoskan hana pakai mask.. puhhhh sebenarnya punya laa payah nak memujuk dia pakai mask ni.. mama berjanji mcm2 pada hana asalkan dia nak pakai mask ms teman papa ke klinik...contohnya : nak beli askrim.. beli vitagen.. dan hasilnya.. 10 minit pertama jek dia pakai.. lepas tu.. bukak.. rimas agaknya..


waaa.... ni gambar ms hana br testing pakai mask... mula2 mmg la dia excited sbb tgk ramai bdk2 sebaya dia pakai.. tp lepas tu... hampehhh.. terus tak nak...

bila mama hana tersentap....

Monday, August 10, 2009



Hehehe.. tak senonoh betolkan mama hana ni.. hal kecik pon nak sentap.. sebenarnya mama hana dah tersentap 2,3 hr b4 besday hana.. tp biase la... buat2 mcm takde apa2 tp hati tersentap boleh gitu?? abissss huby aku asyik bz jek... ahhhh... mana la aku tak sentap!!! kira ni kes geram sendiri la.. huhu...

Ni la hadiah dr en suami sbb nak pujuk mama hana yg dah seminggu lebih tersentap ni... hehehe..tp biase la ayat cover. i bkn nak apa2.. tp plzzz jgn bz sgt.. boring tau... ( cehh padahal dlm hati, dah sengeh2 ).. huhu... bracelet baru.. mintak2 laki tak bace blog aku ni.. hahaha nanti auta kari aku dah tak laku dah... hahaha.......


braces ohh braces

Saturday, August 8, 2009



Benda yg paling aku lemah bila sampai due date utk check up braces aku..

Encik suami : kalau u nak pg check up mlm ni tak payah bwk hana la...

Darling : Ermmm papa nak dating dgn mama berdua jek ek??.. ermm best2 boleh tgk midnite..
( perasaan betol, buat malu aku jek!!! )

Encik suami :Tak la skrg nikan sibuk dgn virus H1N1... papa tak encourage lah kite bwk hana open to public lg pon hanakan dmm... lg mau midnite mak hana ni.... dah ramai tau yg mati!! tak takut ke??

Darling : Ermmm takut.. takut... ( sabooo jek la... ) hahaha..

Tak best betol la hr ni, gg aku dah la tegang semcm, dentist aku ckp, gg aku yg sebelah bwh ni degil semacm sbb movement dia agak lambat compare yg atas.. ke sbb aku dah tua br gatal nak ber"braces " ohh tidakk!!, mama hana still muda lg... hahaha.. so dentist tu kena ketatkan gg aku yg bwh ni ketat tahap GABAN... sampai aku nak geget telur puyuh ( breakfast yg en suami beli pg td ) pon sakit... sampai ati.. huhu.. tgk hana n en suami bedal nasi lemak sambal telur puyuh dgn lajunya.. sebak ati aku... ahh... saboo jek la...nak mkn pn jadik takde mood... nak pg jln2 takut dgn virus H1N1... so weekend ni, nampaknya kena lepak kat rumah jek la...aduh.. bosannya...

Hana Besday Party.......

Thursday, August 6, 2009

This week mama hana mmg bz gilerr2.. tak sempat nak upload picca during hana besday party.... sorry la hana, mama terlambat sket update blog hana........

Alhamdulilah hana already 2 years old......... hana makin bijak n makin comel...


Ni la kek bug bunny yg hana pilih sendiri....

Besday gurl tgh moody sbb br bgn tdo..

Ni semua besday present hana tau.. jgn amik ey...yg kat belakang tu pon besday present gak.. a big2 teddy... hehe... tu uncle hana la...


Ni present dr mak ngah n pak man ( luqman sister )...



Hana ngamuk bila mama sibuk alihkan present dia ketepi sbb kwn2 mama nak duduk kat situ... Almaklum la org tgh moody...


Mama pakaikan besday gurl topi.. ala tomei2nya hana........


Cehhh.. poyo jek muka hana.. Excited nak blow candle... Muke en Hubby pon poyo.. haha..



Erm cayok2x hana, blow one more candle... ( apasal yg 1 ni susah nooo nak padam... hehe... )



Tok Bah hana ( abah aku la ) tgh bacekan doa utk hana...

Cehhh.. kusyukk jek hana tym tok bah bace doa..........

Alaa laaa laaa.. pandainya hana... moga hana jadik anak yg solehah ye nak.. Aminnn!!



Close up... hehe.... alaa laaaa... laaa.. jeling2 la pulak.. haha...


Mama & Papa sibuk jugak nak interprem... alaa laaa la... romantik la kengkononnya tu.. aicehhh... haha.........


Besday present from Papa & Mama

Tuesday, August 4, 2009




Papa & Mama ada aim cute lappy kat toy's ur tp this week papa takde oustation ke JB pulak.. Ermm takpe laa.. kite beli present lain dulu ek tp lappy tu mama & papa janji.. mesti belikan utk hana... dun wory my dear.......



Erm... yea... ni la besday present hana... from mama & papa....jeng jeng.... hana like it so much..


Ni la kwn baru hana... Dia lg besar dr hana.... eee... geram2....tp hana lg cute dr dia.. hehe....




Hana tgh memilih besday kek utk besday party dia esk... Pilih sendiri tu.. ala laaa laaa... byk songel... besday gurl punyer pasal.. mama n papa layankan jek la.. alaa laaa.. laaa mucuk2...



Muka puas ati dpt kek bug bunny.. hehe.. apa2 la nak... janji bahagia!!

Mama & Papa luv u so much.......

Blog Widget by LinkWithin