Followers

Raya 2009 ( Part 1 )

Saturday, September 26, 2009

Catatan raya yg lama tertangguh.. mama hana tak bape sihat la kebelakangan ni sbb kurang darah.. asyik nak pitam jek..

Pagi raya, uwaa sejuknya.. hana kena mandi awal.... dah mcm hantu bungkus... haha..

Kami dipagi raya....

Alamak apasal skema sgt gambo ni.. geli ah... hehe..

Moyang hana yg tak bape sihat...Seisi bermaaf-maafan dimula dgn yg tua dulu..

"Mintak ampun ayah"... huhu... apa la papa, gelak2 pulak..... haha..
"Ayah siap tanya, luqman ok tak aja?? Kalau tak ok, yah tak lepaskan tgn dia ni".. huhu.
"Boleh thn la yah..." hehe...

Hana dgn mak tok n atok.. Selalunya org ckp anak bkn cucu.. sbb atok hana ensem lg.. haha....

Cujid hana yg sebak di pagi raya sbb suke lawan ckp mama.. hehe...
Hana pon sama byk dose... hahahaha...

Hana n cujid...kalau aku bwk diorg ber2 ni keluar.. org mesti ckp anak aku 2 org.. hehe..

Mama hana, hana n mak ngah hana...

Pak ude hana yg ensem.. papa ms muda2 dulu ensem mcm ni ke?? ke lg ensem??hahaha..

Anak mama yg cubby.. uwaa... semuaorg geram+syng kat hana.. sbb semuaorg geram kat hana mendatang kecederaan pada hana... uwaa... sebak mama... tu nanti mama story dlm next entry k.. huhu........

Selamat Hari Raya Semua.......

Friday, September 18, 2009



Di kesempatan yang mulia ini, Aja sekeluarga ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri buat semua rakan cyber & kwn2 lama d mana jua anda berada. Jika ader salah dan silap, terkasar budi bicara sepanjang pergaulan harap dmaapkan! Dan jika ader termakan terminum mintak dhalalkan! Salam penuh takzim dr kami sekeluarga (Aja, Luqman & Hana)

Tima kasih semuaaa! mmmuahh!

Ragam Hana Shoping Raya.....



Ni la akibat kalau shoping raya dah terlambat.. berasak2 dgn org yg ramai…Sampaikan nak berbuka pon susah nak dpt meja kosong…Patotnya persiapan raya ni perlu dibuat awal..

Ni dah tinggal 3 hr nak raya, kami baru terhengeh2 nak membeli segala kelengkapan raya … Masuk kedai ni tak berkenan, masuk kedai tu tak berkenan.. nak kena hempuk agaknya mama hana ni… hehe…nasib baik papa sabar melayan kerenah mama... Hana pulak asyik meragam+bosan sbb asyik kena cuba baju raya jek..haha… Apa lg hana… Sementara papa bermurah hati nak belanja kite anak beranak bershoping.. kite “PAU” la hehe.. bkn selalu papa baik cenggini…Maseh la papa……. Cayang papa…….



Kisah dating yg lapar...

Monday, September 14, 2009

Semlm kira hr bersejarah gak la bg mama, mana taknye.. pkl 8.15 br dpt duduk utk berbuka pose.. pehhh pkl 8.40 br pizza sampai atas meja.. muka mama dah seposen jek.. perut dah sebu..
Alkisahnya bermula bila papa hana dah bosan tak tahu nak berbuka apa.... huhu.. hana pulak takde ikot mak tok dia balik kampung.. sepanjang bln ramadhan ni, minggu pertama jek mama excited nak msk.. lepas tu hampeh... hr2 mkn luar.. sampai dah kusut tak tahu nak mkn apa daa.. kalau ikotkan selera mama yg memuncak naik dibln pose ni, hr2 nak bedal black paper chicken grill + nasi putih.. pelik sket la bunyiknya.. tp sodap la pada tekak mama.. huhuhu.. org bln pose kurus mama hana maintain dgn babat yg sedia ada.. huhu.. ok la tu...

Tp yg paling sadis semlm la.. bila sampai bp mall semua tempat penuh, piza, kfc, sushi king, kenny rogers, seri rasa mas, the chicken rice shop, even food court pon penuh... Nak beratur beli air utk berbuka dulu sementara nak tunggu meja kosong pon beratur panjang.. Nasib baik la hana tak ikot.. kalau tak kesian dia.. Disebabkan perut dah sebu, mood dah berkurangan, 2 slice pizza pon tak boleh habis... mama tgk jek muka papa.... selera pulak org tua ni mkn ek.. huhu.. Terbantot la mood mama nak bershopping lepas tu.. Tarik tgn papa, ajak balik...

kenape?? kenape?? kenape??

Friday, September 11, 2009

Hari ni dah 21 ramadhan... semlm dah bertelap2 kuih raya yg aku order aku bwk balik ke rumah..tu semua kuih tunjuk, lepas tunjuk kasi keluar duit ahhh.. hehe.. utk mak aku, mama n sket utk aku... tp nape aku masih belum dlm mood nak beraya ah.. muahahaha... makkk!! sedih org nak raya kat muooo.. terbayang2 mlm raya tu.. pehh meriahnya dgn anak buah aku yg berbelas org tu.. main bunga api.. akak2 kat dapur tolong mak msk ketupat, rendang.. uwaa... huk huk huk.. sebak ni... aku biasenya tukang sibuk2 jek, lagipon akak2 aku kan ramai.. aku biase amik part basuh pinggan mangkuk jek.. meriahnya beraya kalau family besar mcm aku.. budjet duit raya pon besar ooo... tp takpe.. raya setahun sekali.. pehh merianya raya kat muo...

Tp thn ni raya kat sebelah luqman, bkn la tak best.. cuma kurang meriah sbb family diaorg kecik... Pastu mlm raya aku mesti tdo umah aku sendiri sbb umah lain tmn jek.. hehe..Tak rase kemeriahan raya, yg kecoh2 tu... Pastu pg raya lepas sembahyang, br la sibuk2 nak balik umah mak dia..mmg berbeza dgn kemeriahan di muo...Lepas tu br balik umah atok n nenek dia baru la meriah sket kot sbb ramai sedara mara... cuma bezanya tahun ni hana makin besar, dulu org bg duit raya, dia buang.. sbb tak tahu nilai duit.. skrg ni tiap2 pg nak pg rumah mak tok mesti mintak duit, nak beli ais krim.. wah wah wah hana... hehe...

Erm tak kisah la ek raya kat mana pon... yg penting sekali kite dpt bermaap2an dipg raya.. aku byk dose ni, nak2 dgn en suami... salah sket, muncung sedepa.. muahahaha..
ermmm papa.. janji jgn tinggal janji... mama ingat tau... bila nak beli ni?? amboi amboi... ah tak kira nak jugak!!!!!

Hati ku dirumah......

Saturday, September 5, 2009


Peh benggang betol aku hr ni..

Sbb kena keje 1 hr full, cuti ganti hari raya..

Pns bontot aku kat ofis menghitung masa nak balik..

Almaklum la tak biase ot hr sabtu.. pemalas!!

Aku nak cuti, ada staff lain yg cuti.. lg pon aku nak kena siapkan report..

Jasad jek ada kat ofis ni, ati ni ada kat rumah..

Ofismate aku siap tegur.. nape ko blur hr ni ja??..

Uwaaa... aku ingat anak aku kat umah laaa!! papa dia yg jage..

Risau betol tinggalkan hana dgn papa dia..nenek hana takde...

Tym lunch aku balik, rumah dah mcm kapal karam,

Hana punyer keje la..

Dah pkl 1, hana belum mandi lg..

Papa oh papa.. nape tak mandikan hana??

Alasan laki aku.. hana tak nak mandi dia nak tgk karton..

Kalau dengar ckp dia, mmg la dia tak nak mandi sampai ptg, cuba la pujuk sket,

Kalau tak mkn saman gak, gertak la sket.. ala laa la...tu pon kena ajar ke??

Papa oh papa.. ke tunggu mama balik ni...hehe..

Takpe la papa oi.. asalkan papa nak jage hana..dah kira alhamdulilah..

Rumah bersepah pon takpe la.. balik kang mama kemas..

Hana mmg kuat "menyepahkan" mainan..

Uwaaaa.. paling tak thn bila nampak confleks, susu, n coklat depan tv..

Hehehe.. ni sape mkn ni?? hana ke atau mkn sama2 ni?? Hahaha..besar noo mangkuk!!

Eh mama ni rotan kang.. hana la mkn, papa kuat iman la...

Cehhhhhhh... papa tu... hahaha..

Kih kih kih.. i lap u la pa, sbb jage hana hr ni...
Jap mama balik wokey... hehe..



Terkenang-kenang.....

Thursday, September 3, 2009



Pg ni mama dok belek gambar hana ms kecik dlm pc mama.. almaklum la boss xde.. bak kata kwn2 mama, apa lg jom kite "fun fair" ar... hehe.. dlm byk2 gambar hana, mama tertarik dgn gambar ni.. hehehe.. sbb skrg hana mmg suke posing gaya mcm ni..

Alaa laa laa rupanya ms bby pon dah pandai posing gaya mcm ni ey....hehehe... ermmm.. comelnye hana ms ni.. gebunyeee....geram sgt........ermm.. rindunyeee nak ada bby lg.. hehe..



Hehehe... ni gambar bila hana dah besar.. huhuhu.. pipi maintain gebusss... kejap jek ms berlalu.. diam tak diam dah 3x pose hana bersama kami..

Thn pertama : mama berbuka pose, sebelah tgn suap nasi, sebelah tgn dok buai hana dlm buaian...ms tu mama br abis pantang, nasib baik sempat sambut ramadhan.. hehe..

Thn kedua : hana sethn lebih, hana br pandai jln... org berbuka pose hana dok tawaf 1 rumah main tudung periuk nasi.. nape tah ms tu suke noo main tudung periuk.... hehe..

Thn ni : hana 2 thn lebih... waa...dah pandai order mcm2 bila kat bazar ramadhan..nak beli mee la, ayam la.. air la... org berbuka hana dok menyibuk... hehe.. bila hana makin besar, suasana makin meriah... hana oh hana...

Blog Widget by LinkWithin