Followers

Kisah dating yg lapar...

Monday, September 14, 2009

Semlm kira hr bersejarah gak la bg mama, mana taknye.. pkl 8.15 br dpt duduk utk berbuka pose.. pehhh pkl 8.40 br pizza sampai atas meja.. muka mama dah seposen jek.. perut dah sebu..
Alkisahnya bermula bila papa hana dah bosan tak tahu nak berbuka apa.... huhu.. hana pulak takde ikot mak tok dia balik kampung.. sepanjang bln ramadhan ni, minggu pertama jek mama excited nak msk.. lepas tu hampeh... hr2 mkn luar.. sampai dah kusut tak tahu nak mkn apa daa.. kalau ikotkan selera mama yg memuncak naik dibln pose ni, hr2 nak bedal black paper chicken grill + nasi putih.. pelik sket la bunyiknya.. tp sodap la pada tekak mama.. huhuhu.. org bln pose kurus mama hana maintain dgn babat yg sedia ada.. huhu.. ok la tu...

Tp yg paling sadis semlm la.. bila sampai bp mall semua tempat penuh, piza, kfc, sushi king, kenny rogers, seri rasa mas, the chicken rice shop, even food court pon penuh... Nak beratur beli air utk berbuka dulu sementara nak tunggu meja kosong pon beratur panjang.. Nasib baik la hana tak ikot.. kalau tak kesian dia.. Disebabkan perut dah sebu, mood dah berkurangan, 2 slice pizza pon tak boleh habis... mama tgk jek muka papa.... selera pulak org tua ni mkn ek.. huhu.. Terbantot la mood mama nak bershopping lepas tu.. Tarik tgn papa, ajak balik...

4 ulasan:

~ L i N d A u S ~ said...

oit...dah tarik tgn papa ajak balik pas tu wat ape hah???
ekekekekkee....
jgn lupa bg adik utk hana...

Rizal @ Kak Yus = Papa @ Mama Zara Sofea said...

makan hati dlu kan ja? kat sini pun, kenny rodges tu kalo kul 4.00 pm dah fully booked... sabor jerlah... takkan nk book dari tgh mlm kut.. tensen jer ek..

aie said...

fuhh... klu start awal puasa dulu hari2 camni, size jeans mmg dah boleh jadi 25 dah acu oii.... kekekeke....

Sue chopsuey said...

sungguh bes komen yang pertama itu..
sambung dating kat rumah ke.. hehe..

Blog Widget by LinkWithin