Followers

Holiday MooD

Wednesday, October 28, 2009

Kalau ikotkan hati mmg mls nak keje..

Hati dah bunga2 nak pg jalan2..

Tp apakan daya dah amik AL 3 hr, lagi mau tambah ke??

Aku lupa diri ke apa?? Semlm br lepas kena sound.. hahaha..

Kwn2 doa aku selamat pegi, selamat balik yek ...

Takut gak ni musim gempa bumi + "gayang".. takut siot..

Bak kate laki aku " ermm mama kalau pakai tudung ekin nampak sgt mcm org endon ma, confirm kite tak kena ganyang... " boleh tahan jugak mulut laki aku ek" dia tu nak kena ganyang.. hihihi...

Eh tak tak tak.. idea papa mmg bernas.. ( walaupon aku berbulu ) cover jek ni kang dia tak bg aku duit nak soping2.. abisss la....

Mama kena MARAH..

Tuesday, October 27, 2009


Hahaha.. kelakar pon.. paisey jgn ckp la.. geram pon ada..

Apa la boss mama ni.. Masuk lambat pon mara.. haha.. ( mmg la abis semua buat kilang ni mcm masing2 punyer BAPAK punyer kilang, mmg patot kena mara sbb semua lemak dah tepu ).. haha..
Tp kilang jepun mmg menitik berat kan soal "punctuality"
Td lunch mama belanja geng2 mama mkn kepci..

Bdk2 ni menuntut la sbb besday mama dah dekat..

Lgpon nanti tym besday, mama takde..

Pastu masuk ofis lewat 15 minit..( tu kira org pertama la, mama berlari dr parking ke ofis ).. haha.. bayangkan la yg lain.. lg la lewat... haha...

Big boss boleh ada la pulak.. muka dah mcm taik.. Darah mama dah berderau.. dia tgk mama, pastu jerling tgk jam.. ermm dalam ati mama.. abis la aku..

Cepat2 mama mengadap pc dengan tekunnya.. ( berlakon jek ni padahal seram!! )

Kejap lg.. bila semua dah ada...... " all of u.. come here " Apa lg semua kena fire..

Mcm hampeh bdk2 ni dah la kena mara.. Diorg buat muke2, main2 cubit bontot.. Sakit tau perut aku menahan gelak...

Malu ah.. Bdk2 dept lain tgk jek.. Paling hampeh bila kwn aku ckp nasib baik kite tak kena diri atas kerusi sampai balik ek... aduh terkenang zaman sekolah2 dulu... hahahaha...
Dah la nak pg tdo kat surau pulak... la la la la ( mmg tak mkn saman !! ) haha..


No MOOD

Monday, October 26, 2009


Semalam balik dr antar akak yg tolong2 kemas rumah tu, kete aku tergesel dgn satu kete lain.. Tp ms tu mcm dengar tergesel sket jek, mama ingat mama terlanggar tepi side miror jek.
Bila sampai umah mama belek2 mcm takde apa2.. Mmg la tak nampak.. yg aku pegi belek dlm gelap tu apa hal... Uwa....
Pagi td sampai parking lot, mama pon belek2 la lg... ahhhhh... byk gilerr calar... pintu depan, pintu belakang... sampai ke bonet... Papa tolong... sedih ni, buat keje pon tak fokus..
Sory ek papa, br sebulan lebih tp mama dah calarkan... uwaaaa...Berdebarnya nak sms laki aku ni... hahaha..
Mama tgh sedapkan ati sendiri ni " ermmm kalau polish ilang kot "......... hehe..

Kali pertama hana ber " PICNIC "



amboi laki aku.. pose bkn main lg..




amboi cik kak ni.. mula2 takut, lama2 dia yg melalak tak nak naik..





dia berlakon jek ni.. hehe... kalau bab posing bg la kat cik kak ni.. sama la mcm papa ni.. menci tau!!



amboi.. amboi.. geram pulak mama tgk bila hana ikat rambut dua.. bukan senang tau nak ikat rambut dia..



mama n d geng... bestnya.. nanti pg lg ek.. hehe..



nasib baik abg danish kasik hana pinjam pelampung.. kalau tak abis la mama...



kwn2 mama semua anak dah 3 org, body semua slim... aku jeles wokeyyyyy!!



amboi2 koorg mcm dlm.. "Filem Industan" ey... haha..





Hana n cujid... mana boleh dipisahkan.. hehe..





Koorg suke2 ni.. homework dah siap belum?? haha..




Mama n hana.. papa hana tak nak mandi.. so takde la gambar dia..









Tgk laki aku.. org pegi picnic pakai baju sempoi2 jek.. dia bkn main ensem... haha..

"nak ensem memanjang jek bapak ko ni hana.." mmg nak kena!!

Passport...

Monday, October 19, 2009


Hehehe.. ni la gambar passport hana.. comel tak??

Hana excited giler ms amik gambar ni.. hehe.. tak takut pon.. biasenya hana ni penakut sket..

Khamis lepas, mama & papa bwk hana ke imigresen nak buat internasional passport utk dia.. Pehh mak ai ramainya org... sepanjang hari menunggu passport siap.. hana dah la dmm, dia jadik moody + serba tak kena.. asyik mintak nak balik jek...

Mmg betol2 menguji kesabaran mama n papa..

Alhamdulilah semuanya dah settle.. hujung bulan kite boleh jalan2 yek hana...

Makin tua..

Tuesday, October 13, 2009

Tak lama lg mama akan sambut besday mama yg ke 26.. Ermmm dah tua dah mama..
Nasib baik dah ada hana, makin lengkap hidup mama..Harap2 tahun depan boleh bagi hana adik.. Bkn apa sbb mama hana makin tua..Nanti dah tua, dah tak larat nak beranak dah.. hehe..

Mama berdoa moga mama jadik isteri, mama, anak, perempuan, menantu, n kwn yg lebih baik..
Dimurahkan rezki, dipanjangkan umur, diberi ketenangan jiwa, kebahagian dlm rumah tangga & menjadi org yg sentiase bersyukur dgn nikmatmu YA ALLAH..
Amin..

Agaknya tahun ni mama dpt hadiah apa ek??

Rasenya takde kot ( harap jgn berangan lebih yek mama ), sbb papa kata thn ni besday present pg holiday jek..Papa nak release tension.. so hadiah besday mama termasuk dlm pakej release tension papa tu... hahaha..tpkan papa, mama nak hp baru.. tak dpt iphone, N97 pn jadik la..boleh tak?? boleh tak?? ( buat2 muka tak malu ni ).. harap papa bace entry ni.. hr tu mama dah bg hint ms lalu depan kedai hp tp papa buat2 tak paham pulak daa... uwaaa... hahaha..

Papadom


Mlm td mama n papa pg dating tgk wayang.. mcm kelakar pon ada dah lama tak tgk wayang sama2 berdua.. hehe.. seingat mama, last sekali mama, papa n hana pg tgk wayang sama2 cite upin ipin d movie, tu pon sbb hana minat betol cite katon tu.. Lgpon luqman bkn type kaki tgk wayang.. tp yg lawaknya bila kami decide nk tgk cite "papadom".. biasenya luqman jarang nak layan filem melayu.. tp disebabkan cite ni pasal "PAPA" dia teruja la nak tgk.. utk papa2 di luar sana wajib tonton filem ni.. mmg best... kupasan cite ni amat menarik.. tp yg paling best dpt dating dgn papa la.. hehe.. sory ek hana sbb kena tinggal.. hehe.. nanti kalau ada cite katon mama bwk hana k..

Mak & Abah..

Saturday, October 10, 2009



Entry kali ni khas utk mak & abah aku...

Aku anak paling bongsu,paling manja n degil.. ms aku kat klinik nak bukak tampalan luka hana, akak aku sms..

"esk balik muar jom.. tgk mak & abah ambil anugerah... " (aku blur??? anugerah?? apa benda??) aku terus call akak aku..

"weii anugerah apa ah?? org tak tahu pon.. "
"laaaa mak tak ckp kat ko ke?? kan tok penghulu dtg umah kite semlm ckp mak n abah dpt anugerah ibu & bapa mithali..." (tergelak aku)
"amboi2 mak tak call org pon ek.. ni yg tak puas ati ni.. nak sakat dia la mcm ni... hehe.. "aku pon terus call mak..
"amboi2 org tue dpt anugerah tak ckp kat kite pon ek.. ni nasib baik la dgr kat radio ( aku start la nak menyakat mak aku ).. kih kih kih... "
"iskk takkan la keluar radio, ko ni pn.. ko start la nak menyakat org kan.. kan.. hahaha.. alaaa...mak pon br tau semlm.. tah ye ke tak tok penghulu tu..
kite tgk jek la esk.. alaa ni kisah 6 bln lepas yg dia bg form suruh kite isi tu la.. yg abah ko, mls nak isi..lastnya achik yg isi.. achik ckp kat abah ko "alaa bah, ni kan utk suke2 jek la"... yg tu la... anjuran pej agama utk daerah muar.. " oooo yg tu.. br la aku paham... hehehe...

Esknya aku ambil EL, alaa bkn apa, saje nak happykan mak & abah.. anugerah ni pon bkn apa la sgt tp cukup la menambahkan kecerian pada mak n abah aku dibulan syawal ni.. Mmg aku akui, alhamdulilah adik beradik aku yg lain berjaya..tp anak bongsu ada mls sket la tp pon kira alhamdilah la... abah aku pn masih aktif walaupon dah pencen..moga2 aku pon boleh mendidik anak aku yg sempurna nanti.. amin!!

Utk mak & abah... semoga pnjg umur, sihat tubuh badan, tgk anak2 + cucu2 berjaya dlm idop, dimudahkan segala urusan utk menikmati saki baki hidup dgn penuh bahagia.. ( uwaa.. sebak!! )
Ya Allah bg la aku peluang balas segala jasa mereka.. ( sedih )...

Bila hana jadik kak nam..........

Wednesday, October 7, 2009

Semlm mama merajuk sket dgn papa.. huhuhu..
Lgpon dah lama tak merajuk ni..

Tpkan yg lawaknya bila hana dah besar, n dah pandai ckp.. jadik kelakar la pulak..
Dia pulak jadik "kak nam" tukang memujuk.. Hahaha...

Dr bwh mama dengar hana panggil nama mama..
"mama oh ma... " panggil hana..
"Mama sembahyang la.. " jwp papa lembut...

Selang bape minit dia panggil lg...
"Mama oh ma..., mama jom la tgk miow gaduh.. ( tom & jerry ).. perli ke apa ni?? haha..
papa pulak gelak2.. geramnye aku..

Hana yg tak puas ati tgk mama dia tak turun2, cepat2 naik atas...
Mama tgh baring2.. lg pon mama mmg penat semlm..

" mama penat ey ?? " tanya hana
" a'ah mama penat, hana urut mama la" jwp mama..
"suruh papa la.., hana penat... " amboii penat pulak...
" tak nak la.. " jwp mama..
" hana nak tido umah atok la "... pinta hana..
"amboi2, asyik nak pg umah atok jek, dah tak syng mama la tu.. abis mama nak peluk sape nanti??" bebel mama..
"mama peluk papa la" jwp hana.. ( aiks selalu dia bkn main jeles.. mama nak dekat dgn papa pn tak bg )....
"hepppp... takde atok2... ambik bucuk tutup mata, tido" jwp mama, cover nak gelak... kih kih kih..

hana ohh hana...

Raya 2009 ( Part 2 )

Sunday, October 4, 2009

Trajedi mlm raya ke 3... uwaaa.. ngeri...Hanya Tuhan jek tahu perasaan mama... bila tgk darah memancut2 keluar.. Mase tu bkn hana jek nangis tp mama pon melalak jugak... uwaaa... sebak.. papa hana pon panic, sampai tak terkata apa..nak bwk kete pon mengigil sbb tgk hana melalak kuat sgt...

Mase tu dah tak sempat dah nak tanya sape yg jatuhkan hana.. mcmane jatuh.. yg mama tahu nak sampai klinik cepat2 sbb darah byk keluar...

Sampai klinik doc ckp dia tak nak jahit luka hana, kalau jahit mungkin akan meninggalkan parut...lg pon hana melalak tak berhenti.. jadik doc, akan letak satu ubat mcm "gam" utk camtumkan luka hana..

Balik dr klinik, hana tertido sbb penat menangis @ mungkin kesan ubat thn sakit yg doc bg..mlm tu mama tak boleh nak telankan sebijik ns pon.. sbb risau pkkan hana.. mlm tu jugak, mama n papa amik keputusan nak pg hosp utk follow up check up utk x-tray kepala hana sbb hana jatuh dr ketinggian yg agak tinggi & kepala dia terhempas ke lantai.. Alhamdulilah, result x-tray menunjukkan takde apa2 kesan pada kepala hana.. br la lega hati mama n papa.. doc menyarankan agar hana dithn diwad dlm ms 24 jam.. utk memantau keadaan hana.. tp mama n papa amik keputusan utk bwk hana balik berehat kat umah.. lg pon esk umah tok mak hana ada kenduri doa selamat sbb kak ngah mama nak pg menunaikan haji....



Benda dah berlaku, mama n papa tak salahkan sesiapa sbb semuaorg mmg syngkan hana sbb dia la yg paling kecik dlm family mama.. dia la jadik rebutan makcik2 n cousin2 dia .. cuma dlm hati agak terkilan.. mama br jek pesan kat anak2 buah mama yg lain supaya jgn dukong hana sbb hana berat.. mama dia sendiri pon tak larat nak dukong.. tp benda dah nak berlaku nak buat mcmane...harap2 takde kesan sampingan la pada hana kelak... Amin..

Blog Widget by LinkWithin