Followers

Mak & Abah..

Saturday, October 10, 2009



Entry kali ni khas utk mak & abah aku...

Aku anak paling bongsu,paling manja n degil.. ms aku kat klinik nak bukak tampalan luka hana, akak aku sms..

"esk balik muar jom.. tgk mak & abah ambil anugerah... " (aku blur??? anugerah?? apa benda??) aku terus call akak aku..

"weii anugerah apa ah?? org tak tahu pon.. "
"laaaa mak tak ckp kat ko ke?? kan tok penghulu dtg umah kite semlm ckp mak n abah dpt anugerah ibu & bapa mithali..." (tergelak aku)
"amboi2 mak tak call org pon ek.. ni yg tak puas ati ni.. nak sakat dia la mcm ni... hehe.. "aku pon terus call mak..
"amboi2 org tue dpt anugerah tak ckp kat kite pon ek.. ni nasib baik la dgr kat radio ( aku start la nak menyakat mak aku ).. kih kih kih... "
"iskk takkan la keluar radio, ko ni pn.. ko start la nak menyakat org kan.. kan.. hahaha.. alaaa...mak pon br tau semlm.. tah ye ke tak tok penghulu tu..
kite tgk jek la esk.. alaa ni kisah 6 bln lepas yg dia bg form suruh kite isi tu la.. yg abah ko, mls nak isi..lastnya achik yg isi.. achik ckp kat abah ko "alaa bah, ni kan utk suke2 jek la"... yg tu la... anjuran pej agama utk daerah muar.. " oooo yg tu.. br la aku paham... hehehe...

Esknya aku ambil EL, alaa bkn apa, saje nak happykan mak & abah.. anugerah ni pon bkn apa la sgt tp cukup la menambahkan kecerian pada mak n abah aku dibulan syawal ni.. Mmg aku akui, alhamdulilah adik beradik aku yg lain berjaya..tp anak bongsu ada mls sket la tp pon kira alhamdilah la... abah aku pn masih aktif walaupon dah pencen..moga2 aku pon boleh mendidik anak aku yg sempurna nanti.. amin!!

Utk mak & abah... semoga pnjg umur, sihat tubuh badan, tgk anak2 + cucu2 berjaya dlm idop, dimudahkan segala urusan utk menikmati saki baki hidup dgn penuh bahagia.. ( uwaa.. sebak!! )
Ya Allah bg la aku peluang balas segala jasa mereka.. ( sedih )...

1 ulasan:

aie said...

mak & abah dapat anugerah???? hebat2... tgu mgu ni aku balik.... nak nyakat diorang lak... hehehe...
aku ade dpt misscall dari mak sabtu lepas, tpi aku x call balik sbb SELALU nye dia tersalah dail... huh...

Blog Widget by LinkWithin