Followers

cerita balik kg

Monday, December 21, 2009

Sabtu lepas mama n hana balik kg.. balik berdua jek.. nasib baik kg dekat.. lately ni papa hana bz jek memanjang, asalkan dia izinkan mama n hana balik kg dah cukup bagos la kan.. haha.. kat kg, tokmak , tokbah, mak long, kak fara n kak wawa dh menunggu nak main dgn hana.. mak long lg la geram sbb jarang2 jumpa hana.. setiap kali balik hana dah makin besar.. kali ni balik hana dah becuk.. mcm mak nenek.. bila dia d interview, semua benda keluar dr mulut dia.. cite doc enjek mama pon keluar.. amboii.. bkn dia ke yg kena enjek.. mama pulak.. sampaikan cite katak depan umah pon dia cite.. hana.. hana...

Mama tak berapa sihat sebenarnya, asyik pening, dmm + tonsil mama bengkak lg.. selagi tak operate selagi tu la tonsil mama ni akan selalu bengkak.. asal termkn yg pedas, yg berminyak, yg terlalu manis terus la dia buat hal...paling tak thn, bila tekak bengkak, bdn akan jadik seram sejuk... Nasib baik ramai yg melayan hana.. Paling lawak bila tok mak pg bukak video kawin mama n papa... Hana kusyuk gilerrrr tgk... Bila diorg tanya mana hana, nape hana takde?? berlinang air mata dia..sebak!!.. konon2 mcm dia kena tinggal la mase tu...lastnya masuk bilik dptkan mama..... terus nangis... hahaha........ ramai yek yg sakat hana!!

Mlm tu hana tak dpt tdo.. asyik nak papa jek.. yelaa anak papakan.. selalu papa yg manjakan.. papa yg tdokan.. semua papa la kan.. mama kan garang.. sket2 nak bertukar hijau.. huhu.. pkl 3 pagi call papa dia.. papa balik la, hana nak mkn mee?? hah?? nak mee?? biar betol hana ni!!..
Golek punyer golek akhirnya tertdo jugak dia.. cian hana... mcmane ni, mama n papa nak tinggalkan hana 4 hr pg bandung.. mau melalak bdk debab ni!! tak pon mama yg melalak..

Tghari tu abis program belia 4B, papa balik kg jumpa hana... ermmm suke la hana.. mcm sethn tak jumpa, bak kate mak long... papa dia dh balik tak hingin la dia nak kwn dia kite.. terus jadik poyoo.. berkepit jek la dgn papa.. hana oh hana..........

Hutang... oh hutang..

Wednesday, December 16, 2009

Mane ada org idop takde hutang ek..
Tp ada satu hutang ni amat membebankan otak aku.. hehe..
Bkn apa, duit dah lama "ranap" tp hutang masih kena byr tiap bulan sampai skrg..
Hutang tu, tak lain tak bukan hutang PTPTN yg hempeh tu.. hehe...
Azam tahun baru nak buat full settlement utk semua hutang PTPTN tu....
Puas aku pk, mungkin ni jln yg paling baik kot..
Sakit ati sekali jek, pastu tak yah pk lg..
Abis la saving aku.. uwaaaaaa...... byk lg tuuuu balance dia..
Tp takpe la, lepas tu dah lega dah..Dah tak yah pk..
Semlm dah isi form full settlement dan fax ke PTPTN..
Diaorg akan bg feed-back dlm ms 14hr, utk pengiraan semula dgn kadar 1% interest..
Ya Allah permudahkan segala urusanku.. Amin!!

bila hana masuk kebun...

Tuesday, December 1, 2009

Bdk kecik ni tak penah pg kebun, seronok betol dia, dpt main kotor2, mama pon tak marah.. mama bagi chance kat hana main puas2.. hehe.. baik betol mama hana kan!! selalu garang!! ekeke..


Tgk la terpancar kebahagian di muka hana.. haha.. seronok ek hana picnic kat kebun.. haha..


Kite minum dulu... huhu..


Alamak romantisnyeee tok mak & tok bah hana..








Geram pulak tgk hana buat muke gni.. eleh eleh manja konon..











Raya Haji

Mengediks betol dpt raya kat muo.. Hehe.. Meriah betol sbb ada kenduri doa selamat utk anak buah aku nak further study kat Cape Town.. ( Ermm abg, nanti acu suro cuman kumpul duit pg jln2 kat sana ek.. huhu.. erm papa, flight ticket tak mahal pon 5k jek seorg.. muahaha.. ** geget jari** )


Ni la anak buah aku.. ensem tak?? acu jwpkan la.. ensemnyeeeee... hehe..


Sila bezakan umor cucu ke 2, dgn cucu ke 20.. haha.. ( erm *gulp* 20 org, byknyeee ) haha..



Anak buah + akak2 ku.. hehe...




Kakak2 ku..




Erm pak luqman & anaknya yg buat kes patahkan lipstik mak andak pastu kunci pintu bilik, akhirnya dia melalak sbb dah terkunci dlm bilik dan tak geti nak keluar.. Aku dah bertukar hijau sambil pegang hanger nak sebat dia.. Nasib baik papa cepat selamatkan dia, masuk toilet bersihkan lipstik kat mulut + gg.. Abis tiles + bed sheet penuh dgn lipstik... rugi tak amik gambar muka dia ms tu dah mcm antu jepun, lgpon mama dah angin satu bdn ms tu, mana ada ms nak capai camera, capai hanger laju jek.. haha... sambil nangis hana ckp " ampun mama, pas ni hana tak nak main owang punyer barang lagi, dose!! " nasib baik ko patahkan lipstik silkygirl kalau mac, nangis mak ndak ko tau!!! haha..

Si comel berPOSING

Dah lama tak meng"update" blog.. dah byk sawang n taik cicak dah kat cni.. hehe..
Sejak akhir2 ni mls nak menaip.. koorg layan la gambar si kecik ni berposing ms raya haji hr tu.. tq 2 "abg baby" kata hana sbb ambik gambar hana.. ( bby, ko jgn nak perasan wokey, bkn abg bby tp uncle bby.. hehe.. )





















Blog Widget by LinkWithin