Followers

musykil....

Tuesday, January 26, 2010

Sabtu lepas, mama n hana balik kg, papa tak ikot sbb bz..
Biar la, janji dia bg mama n hana balik kg dh cukup bagos.. hehehehe..
Lg pon bkn jauh sgtkan, sejam setengah dah sampai kg mama.. hehe..

Yg kelakarnya bila sampai depan Masjid Jamek Batu Pahat..
Hana pon start la berceloteh...
Erm hari tu kan mama, hana tgk pengantin kat sini.. Byk pengantin.. cerita hana..
Pengantin?? Kat mana?? tanya mama
(seingat mama tak penah pulak mama bwk hana pg tgk pengantin kat masjid tu..)
Kat situ jwp hana sambil menunjukkan tgn dia ke arah masjid...
Sape yg kawin??? soal mama lg...
PAPA LA KAWIN!!! jwp hana..

Jeng jeng jeng jeng.. hahahahaha...

Papa kawin??? tak ajak mama pon??? tanya mama...
Ada la, mama ada.. hana ada.. semua ada.... jwp hana..

Jeng jeng jeng jeng.... hahahahaha...

Eh eh eh eh... mama yg mane pulak ni???
Musykil betol!!!! hahahaha...

Jgn main2 pa, kalau betol papa yg kawin.. Mmg nak kena potong!! potong!! potong!! potong!! hahahaha...
Bila mama tanya kat papa.. Amboi papa, kawin tak ajak mama pn ek??
Papa jwp gilerrrr apa nak kawin lg... ni yg sorang pn tak terbela... request mcm2, byk cekadak.. tp kalau dh rezki, jgn ditolak!!!! hahahahaha...........sambil tanya kat hana.. Hana oh hana nak ibu tak???? Jwpan hana...... hana tak nak ibu hana nak atok!!! ( hana mmg memanjang nak atok jek!! ) hahahahaha......

Kopi kawww!!

Friday, January 22, 2010




Gara2 melihat blog sue, terliur aku tgk dia minum kopi kat Kluang Rail Coffee.

Padahal dekat jek dgn umah, nape tah luqman tak penah bwk aku pg sana..

Aku ni pantang sket bab2 mkn, mengalahkan org mengidam..

Selagi luqman tak bwk aku pg, aku akan sebut byk2 kali..

Sampai la dia bwk.. Muahahaha..

Pehhhh roti bakar dia mmg merveles..

Kopi dia pon kaw.. pehhh..

Tpkan hazelnut kopi kat Old Town lg best......

Muahahaha.. yg ni aku tak berani la nak ckp kat luqman..

Kang byk bunyik dia tak nak lyn aku lg.. Muahahaha..

Hana mcm bad mood hr tu..

Dia sibuk main play doh..

Takpe la hana.....janji hana diam sudah la...

Hana dpt play doh.. mama dpt minum kopi kaw2.. ekekeke..... best!!

Hubby..

Friday, January 15, 2010




My Dear Hubby, Happy Birthday...


May you be blessed by God...


Thanks for being a wonderful husband & papa..


Mama n hana luv u so much.......

HUHUHU..

Monday, January 11, 2010



Senyum lebar mama hana dpt handbeg baru..
Tp yg peliknya.. lain yg mama nak, lain yg dpt..
Tp xpe la, apa pn alhamdulilah la..
Byk songel pulak.. lempang kang!!!
Mcm besday dia la pulak..
Muahahahaha...




Advance besday present utk papa..
Ok kan papa?? papa suke kan bau dia???
Tak suke pon ckp suke tau.. hahaha..
Mama n hana korek tabung tau belikan papa present.. hahahaha...

Amik berkat

Wednesday, January 6, 2010



Mlm td kiteorg celebrate besday Mak Tok Hana yg ke 48..

So jumpa la Nek Sue hana... Ermm dah besar dah perut Sue.. eeee.. bestnyeee.. Teringat ms zaman buncit dulu tp rasenya perut mama tak la besar sgt.. hehe..
Bila mama suruh hana pegang perut nek sue, hana mcm pelik, mama ckp dlm perut tu ada baby..Hana mcm blur, dia mcm nk cubit tp tak boleh... hahahaha..
So mama amik gambar hana pegang perut nek sue.. Amik berkat yek hana.. hahahaha.. Nanti mama bg hana adik yg comel n debab mcm hana ea..
Due date Sue, next month.. aku doakan semuanya selamat..... Amin...

First day

Tuesday, January 5, 2010

Hr ni first day hana pg skul .. mmg lawak... pg2 dia tak boleh nak bukak mata.. tak nak mandi pulak tu.. nasib baik mama cuti hr ni.. boleh la melayan kerenah dia.. so mama lap2 kan la bdn dia.. salinkan baju, salin pampers n hantar dia pg skul.. mama punyer suspend sampai lupa nak amik gambar dia pg tu.. bkn apa takut dia melalak.. dlm kete mama dok la bebel2.. ckp pg skul jgn nangis, dengar ckp teacher.. tp hana buat tak geti jek..siap boleh sambung tdo.. zzzzz... haha..

Sampai jek skul, mama settlekan hal registeration hana dulu, hana dok tepi dinding terkebil2 tgk ada bdk melalak.. Dah siap semua mama hantar hana ke class dia.. utk toddler prog ni tak bape ramai pn, dlm 10 org.. ok la, kang ramai2 tak terkawal pulak.. hana cool jek, terus join dgn kwn2 yg lain.. mama pn apa lg, cepat2 tutup pintu class dia n cabuttttt.. alhamdulilah hana tak nangis pn.. mungkin sbb dia tak sedar mama balik.. kalau tgk depan mata mau sebak jugak tu..

Pkl 11 mama jemput hana balik, tp ajak terlewat 10 minit.. hana dh tunggu mama depan pagar, muka dah lain mcm jek..bila nampak mama keluar dr kete terus cebik2.. dia ckp..

"nape lambat??, kwn hana semua dh balik?? " ala la la .. ciannya... sory2 syng.. huhu..

Masuk jek dlm kete, start la seisi temubual.. td mkn ape?? cikgu baik tak?? kwn ramai tak?? hana nangis tak?? esk nak pg skul lg tak?? bla bla bla........

Sekian saje.. esk kena bgn awal, sbb hana dh skul, mama tak boleh tergedik2 mcm sebelum ni.. hehe... tak boleh dok depan cermin lama2 dah..

Oppps tak dilupakan picture hana balik dr skul, lepas gian minum susu.. yeahhhhh!!! ada pakai name tag tuuuu.....

I luv u hana.. belajar pandai yek syng.....

Blog Widget by LinkWithin