Followers

bye-bye 1st trimester

Tuesday, March 30, 2010

Pejam celik, pejam celik mama dah masuk ke alam second trimester.. kejap jek rasenya..
Harap2 semuanya berjln dgn lancar sehingga ke akhirnye.. Utk kali ni, mama kurang excited nak beli brg baby.. nape ek?? awal lg ke?? tak jugak, mungkin sbb memanjang jek bdn mama ni letih.. semua benda jadik mls.. papa ajak tgk wayang, mama ckp mls, hana ajak pg mall, mama mls nak jln.. aikss.. apasal mls sgt ni.. mlm lepas isqa' mama dh nak tdo.. nak mkn pn mls...jauh di sudut hati.. kesian jugak kat papa.. mls nak lyn dia tgk tv.. mls nak lyn dia berbual... papa yg kena jage hana, buat susu hana, mandikan hana, kadang2 yg kesian papa pg mkn berdua jek dgn hana.. nasib baik hana setia temankan papa, walaupon kekadang papa yg mls nak bwk hana.. wakakakaka.... sbb apa papa mls?? sbb hana suke main kucing!! hihihi... tp hana bkn boleh harap nak jadik spy mama sbb dia mmg geng dgn papa.. wakakaka....


Bila la nak pg buat buku merah kat klinik gov ni.. dulu ms hana, ms pregnant 2 bln jek mama dah rajin buat buku merah.. kali ni lambat sket la, bkn apa hari tukan mama mabuk teruk, tak larat la nak tunggu sepnjg hari kat klinik gov utk first time check up, mmg lama, paling kurang pn setengah hari dok melangguk kat sana.... tp mama dh buat kad kat hosp private tempat bersalinkan hana dulu.... insyaAllah kalau kandungan kali ni takde mslh boleh la bersalin tempat yg sama..... harap2 takde pape la...kalau tak pg gov jek... tak yah amik risiko kan... sakit sama jek, cuma private lynan dia lebih baik la.. sbb keluar duit maaaaaa... kalau tak bagos sape nak pg beranak kat sana kan.. wakakakaka....

Kali ni mama dah pasang niat nak BF secara exclusive, tp terpk byk benda.. kat mana la nak mengepam susu kat ofis ni nanti... bkn ada bilik khas pon.. takkan kat surau kot. mmg tak selesa... pantry?? tak boleh... ramai org keluar msk.. InsyaAllah kalau niat kite baik, Allah akan permudahankan segalanye.. yg penting niat dulukan... Sampai mase pandai la nak digayakan... hihi...

Oh mama..

Friday, March 19, 2010


Hana & uniform sekolah dia... comel tak?? comelkan kaler oren..



Ni gambar mama & hana yg terbaru...


Perkembangan mama skrg????!!.. hehe.. Alhamdulilah dgn izin Mu YA Allah.. Mama makin sihat.. Pening dah kurang, muntah dah jarang.. loya ttp ada tu masih boleh handle lg.. Cuma gastrik ni makin menjadik2.. Dah boleh mkn tp tak boleh silap la.. confirm tendang balik.... Skrg mama tgh mencuba produk SALINDAH, dh sebulan mama amalkan.. Alhamdulilah la, dh berkurangan alahan mabuk.. tp tu pn dgn izin Allah... Ramai kate produk ni bagos.. Lgpon satu set boleh mkn sampai dlm pantang.. so mama tak yah pening pk nak mkn produk apa utk lepas bersalin nanti.. Almaklum la, mama ni bkn boleh makan jamu sgt, bila bdn pns, tonsil mama akan membengkak nanti.. bab tu yg tak boleh handle.. Tp produk salindah ni berasaskan homeopati.. so tak pns la kot... Ya Allah mudahkan la segala urusanku sepnjg tempoh mengandung ni..


Perkembangan hana?? Hana makin berbijak berckp.. menyanyi.. main games.. so kalau kat umah dia jek la yg akan mengadap laptop main on-line games.. games cooking la, dress up la, mcm2 lerrr... tp kadang2 bagus gak, hana tak kacau mama nak berehat.. hehe..nasib baik kat umah papa pasang Wireless Streamyx.. so kalau mama n papa nak berfesbuk kena pakai hp masing2 yek.. Hana skrg rajin pg sekolah.. Dah tau nama teacher & kwn2 dia...Kadang2 mama kesian gak sbb kecik2 lg, dh kena bgn awal, mandi & pg sekolah.. tp takpe laa mama nak bg hana pendidikan awal yg sempurna.. mula2 hana susah la nak bgn, tp skrg dah biase dah... great job hana!!

seisi adu mengadu..

Wednesday, March 3, 2010

Salam kwn2.. dh lama mama hana tak berblogging.. bkn apa, tak larat.. nak urus diri sendiri pn tak terdaya.. melepek jek kat umah, yg tak thn bila mkn jek muntah balik.. tp minggu ni ada perkembangan positif.. walaupon masih pening + loya + muntah + sebu tp aku ada tenaga sket.. dah boleh basuh baju.. ekeke.. dh boleh pg mkn kat luar.. takde la memanjang jek mkn ns bungkus.. Alhamdulilah.. bby dlm perut dh 10 minggu.. kakak hana pon dah sihat.. kalau tak, hana pn loya + muntah2 jugak, sama mcm mama... kesian betol... nape hana pulak yg kena ek.. patotnye papa hana yg kene ek.. sbb ni semua angkara dia... haha...

Ms hana dulu mama kena morning sickness, pagi2 bila gosok gg mesti muntah hijau.. kali ni kena night sickness pulak... bila ptg2 br muntah.. kalau tak muntah pn mama jolok2 anak tekak sampai muntah.. sbb selagi tak muntah takkan lega... bila dah lega, br boleh mkn.. kalau tak.. jgn harap la dpt mkn... Alahan ni jadik bertambah teruk sbb mama ada gastrik.. tu yg sebu jek.. mkn pil gastrik baru boleh sendawa.. uishh mcm2... mkn salah, tak mkn pn slh.. kesimpulannya bkn senang nak dpt anak lagi... nanti dh keluar jgn nak lwn ckp mama pulak.. mmg mama picit2.. haha...

Seronok betol hana nak dpt adik.. asyik pegang perut mama... sambil ckp "hai baby"...walaupon sifat mengade-gade dia makin bertambah... sifat jeles dia makin membuak-buak... Dia siap ckp lg, papa tak boleh syng baby.. papa syng hana jek.. muahahaha... Yang paling tak menahan, skrg dia dh isap puting balik, aduhai nak pengsan mama, tapi apakan daya.. mama pn mabuk, tak larat nak lyn dia..papa yg kena jage dia... asalkan dia tak melalak dah ler... isap la puting pn... janji dia tak meragam, tak byk songel... Hana dah start belajar tak pakai pampers bila ada kat umah mak tok. dia. kalau dgn mama, dia tak nak pakai pampersss.. mama siap pujuk2 suro dia pakai pampers jugak.. bkn apa, takut dia terkencing ( mama tak nak buat extra keje time mcm ni )... muahahaha.......mama mmg tak larat + tak kuase nak bwk hana ke toilet setiap sejam, pastu dia jerit2 air kencing tak boleh keluar.. pastu selebihnye dia nak main air.. bila baju basah nak salin baju... usihh... tak larat... tak larat.......... tunggu mama dah sihat baru la mama latih hana tak pakai pampers dgn jayanye ok...

Benda paling tak best ialah hana makin tak syng kat mama, dia mcm membawa hati yg lara jek.. ekeke..Semua benda nak suro papa yg buat.. Tdo pon tak nak dgn mama.. Mama nak peluk pn hana tak bg... Nape ek?? Mama sedih tau hana... Tp kadang2 mama suke jugak, boleh buli papa... ekeke....... Kesian jugak kat papa mesti penat jage hana... Mama siap suro papa doa biar Allah bahagikan sakit mabuk alahan ni (50 / 50)... Biar sama2 rase... Jwpan lezer papa " papa pening+loya jugak cuma tak ckp jek!! tak caye tanye hana.. time gosok gg, papa selalu tau muntah... " Ala la la la... kesiannyeeee..... ( walaupun aku tak caye !! ) wakakakakaka........

Blog Widget by LinkWithin