Followers

bye-bye 1st trimester

Tuesday, March 30, 2010

Pejam celik, pejam celik mama dah masuk ke alam second trimester.. kejap jek rasenya..
Harap2 semuanya berjln dgn lancar sehingga ke akhirnye.. Utk kali ni, mama kurang excited nak beli brg baby.. nape ek?? awal lg ke?? tak jugak, mungkin sbb memanjang jek bdn mama ni letih.. semua benda jadik mls.. papa ajak tgk wayang, mama ckp mls, hana ajak pg mall, mama mls nak jln.. aikss.. apasal mls sgt ni.. mlm lepas isqa' mama dh nak tdo.. nak mkn pn mls...jauh di sudut hati.. kesian jugak kat papa.. mls nak lyn dia tgk tv.. mls nak lyn dia berbual... papa yg kena jage hana, buat susu hana, mandikan hana, kadang2 yg kesian papa pg mkn berdua jek dgn hana.. nasib baik hana setia temankan papa, walaupon kekadang papa yg mls nak bwk hana.. wakakakaka.... sbb apa papa mls?? sbb hana suke main kucing!! hihihi... tp hana bkn boleh harap nak jadik spy mama sbb dia mmg geng dgn papa.. wakakaka....


Bila la nak pg buat buku merah kat klinik gov ni.. dulu ms hana, ms pregnant 2 bln jek mama dah rajin buat buku merah.. kali ni lambat sket la, bkn apa hari tukan mama mabuk teruk, tak larat la nak tunggu sepnjg hari kat klinik gov utk first time check up, mmg lama, paling kurang pn setengah hari dok melangguk kat sana.... tp mama dh buat kad kat hosp private tempat bersalinkan hana dulu.... insyaAllah kalau kandungan kali ni takde mslh boleh la bersalin tempat yg sama..... harap2 takde pape la...kalau tak pg gov jek... tak yah amik risiko kan... sakit sama jek, cuma private lynan dia lebih baik la.. sbb keluar duit maaaaaa... kalau tak bagos sape nak pg beranak kat sana kan.. wakakakaka....

Kali ni mama dah pasang niat nak BF secara exclusive, tp terpk byk benda.. kat mana la nak mengepam susu kat ofis ni nanti... bkn ada bilik khas pon.. takkan kat surau kot. mmg tak selesa... pantry?? tak boleh... ramai org keluar msk.. InsyaAllah kalau niat kite baik, Allah akan permudahankan segalanye.. yg penting niat dulukan... Sampai mase pandai la nak digayakan... hihi...

0 ulasan:

Blog Widget by LinkWithin