Followers

seisi adu mengadu..

Wednesday, March 3, 2010

Salam kwn2.. dh lama mama hana tak berblogging.. bkn apa, tak larat.. nak urus diri sendiri pn tak terdaya.. melepek jek kat umah, yg tak thn bila mkn jek muntah balik.. tp minggu ni ada perkembangan positif.. walaupon masih pening + loya + muntah + sebu tp aku ada tenaga sket.. dah boleh basuh baju.. ekeke.. dh boleh pg mkn kat luar.. takde la memanjang jek mkn ns bungkus.. Alhamdulilah.. bby dlm perut dh 10 minggu.. kakak hana pon dah sihat.. kalau tak, hana pn loya + muntah2 jugak, sama mcm mama... kesian betol... nape hana pulak yg kena ek.. patotnye papa hana yg kene ek.. sbb ni semua angkara dia... haha...

Ms hana dulu mama kena morning sickness, pagi2 bila gosok gg mesti muntah hijau.. kali ni kena night sickness pulak... bila ptg2 br muntah.. kalau tak muntah pn mama jolok2 anak tekak sampai muntah.. sbb selagi tak muntah takkan lega... bila dah lega, br boleh mkn.. kalau tak.. jgn harap la dpt mkn... Alahan ni jadik bertambah teruk sbb mama ada gastrik.. tu yg sebu jek.. mkn pil gastrik baru boleh sendawa.. uishh mcm2... mkn salah, tak mkn pn slh.. kesimpulannya bkn senang nak dpt anak lagi... nanti dh keluar jgn nak lwn ckp mama pulak.. mmg mama picit2.. haha...

Seronok betol hana nak dpt adik.. asyik pegang perut mama... sambil ckp "hai baby"...walaupon sifat mengade-gade dia makin bertambah... sifat jeles dia makin membuak-buak... Dia siap ckp lg, papa tak boleh syng baby.. papa syng hana jek.. muahahaha... Yang paling tak menahan, skrg dia dh isap puting balik, aduhai nak pengsan mama, tapi apakan daya.. mama pn mabuk, tak larat nak lyn dia..papa yg kena jage dia... asalkan dia tak melalak dah ler... isap la puting pn... janji dia tak meragam, tak byk songel... Hana dah start belajar tak pakai pampers bila ada kat umah mak tok. dia. kalau dgn mama, dia tak nak pakai pampersss.. mama siap pujuk2 suro dia pakai pampers jugak.. bkn apa, takut dia terkencing ( mama tak nak buat extra keje time mcm ni )... muahahaha.......mama mmg tak larat + tak kuase nak bwk hana ke toilet setiap sejam, pastu dia jerit2 air kencing tak boleh keluar.. pastu selebihnye dia nak main air.. bila baju basah nak salin baju... usihh... tak larat... tak larat.......... tunggu mama dah sihat baru la mama latih hana tak pakai pampers dgn jayanye ok...

Benda paling tak best ialah hana makin tak syng kat mama, dia mcm membawa hati yg lara jek.. ekeke..Semua benda nak suro papa yg buat.. Tdo pon tak nak dgn mama.. Mama nak peluk pn hana tak bg... Nape ek?? Mama sedih tau hana... Tp kadang2 mama suke jugak, boleh buli papa... ekeke....... Kesian jugak kat papa mesti penat jage hana... Mama siap suro papa doa biar Allah bahagikan sakit mabuk alahan ni (50 / 50)... Biar sama2 rase... Jwpan lezer papa " papa pening+loya jugak cuma tak ckp jek!! tak caye tanye hana.. time gosok gg, papa selalu tau muntah... " Ala la la la... kesiannyeeee..... ( walaupun aku tak caye !! ) wakakakakaka........

3 ulasan:

Farra Dhelina said...

isap puting??haha sama lah dgn mirza masa mula qaseh lahir,sbb fra aja qaseh pkai puting, dah tu dia pon nak jugak..tak leh tgok qaseh isap puting,mesti dia cabot bwk lari pya..haishhh..

smoga cpt lah ilang sickness aja yea..

tc my fren :)

HudaBanny said...

alalalala.....
comel aje hana nak manja2....
dia tau dia nak ada adik sbb tu dia manja lebih......
yg tak tahan ayat ko yg last tu...
nak gak luqman bg statement...kononny2 dia pon loya sama la ekk...piiirrahh...mcm ben ahh....poyo aje lebih....

Papa @ Mama Zara Sofea said...

alamak... hana isap puting... sian dia..tpi sian mama aja lagi... 'dipulaukan' hana... alololo...

statement lukman tu aku rasa kebykan laki ckp mcm tu.. nk tak nk ayat ni yg kuar "sian mama, kalo bole biar papa yg tanggung sengsara pegnen & sakit bersalin. Tp apakan daya. Papa lelaki".... isk... aku ni nk marah pun ada, nk nangis pun ada.. nk ketawa pun ada..

Blog Widget by LinkWithin