Followers

LAST Trimester... Yahoo...

Wednesday, June 23, 2010

Alhamdulillah... Trimester ke 2, mama lalui dgn pengalaman cukup indah ...
Tak sangka kejap jek dh nak msk Trimester ke 3..
Baby bergerak aktif dlm tummy mama.. Kak hana sgt2 teruja, bila dpt rase bby bergerak...
Kak hana tak jemu2 mencium perut mama, berbual2 dgn baby... Nak harapkan papa yg cium perut mama mmg payah laa.. hehehe.. Pak luqman tu kan mmg tak romantik... menci!! menci!!.. hehe... tp papa selalu la jugak pegang perut mama, panggil2 baby kat dlm tu.. tu pn sbb nak jeleskan kak hana... wakakakaka.. berbulu jek hana... ( padan muke!! )

Skrg mama dah start rase sakit pinggang... cepat penat... kalau dh baring susah sgt nak bangun..Apa lg terpakse la menggunakan perkhidmatan tukang tarik tgn.. alaa bkn apa saje nak manja2 dgn hana ( padahal dia bkn kuat pn ).. tp kalau mood dia tak baik, start la dia mengomel..

mama : hana tarikkan tgn mama, mama sakit pinggang.. susah nak bgn ni.. cian mama...

hana : alaaa... kalau sakit... mama rehat jek laaaa... tak yah bangun2...

mama : wakakakaka... bertuah punyer anak!!

Jumaat lepas mase dekat surau, ada ofismate mama tegur yg kaki mama nampak sembab... sebenarnya mama sendiri pn tak perasan... tp bila mama belek2 mmg betol laa... buku lali mama dh tak nampak... dh rata... a'ah laa kaki mama bengkak sket.... mungkin sbb byk sgt berjln kot... almaklum la parking lot jauh sgt.... tak lama lg, mama rase mcm nak menggunakan perkhidmatan pak supir menghantar & mengambil mama pg keje laaa... bila lg nak buli suami kan... huhuhu....... skrg tugas mandikan hana, mama dh serahkan 100% pada papa hana... bukan apa... mama dh tak boleh nak mencangkung lama2, rase mengah sgt... si anak dara tu kalau mandi semua benda nak dia gosok.... hehehe...

p/s : blog ni, asyik cite psl mengandung jek.. apa laa kan.. ni kan blog hana, patotnye cite psl hana la kan... hehe... takpe2... hana ok2 jek skrg... tp nanti bila adik hana dh keluar... hana kena share blog dgn adik tau..... jgn gaduh2 yekk anak2... hehe....

0 ulasan:

Blog Widget by LinkWithin