Followers

40 weeks

Thursday, September 30, 2010

Hari ni genap la mama 40 weeks tp belum ada tanda2 bby nak keluar lg.. Make mama terpakse la akur anak ke 2 pn overdue mcm si kakak comel tu... huhuhu... MAMA, sila jgn berangan lagi utk anak ke 3 nanti bby keluar cepat yek.. mmg patern overdue, anak suke duduk dlm perut lama2 dgn bahagianya...

Dua hari lepas ada laa skt2 tym tgh tdo tu... tp mlm td langsung xde sakit.. mama tdo lena sampai pg.. almaklum br lepas kena urut dgn bidan... doc ckp baby dh engage, dh x lama.. bidan pn ckp gitu.. tulang punggung dh meregang ni.. dah tak lama dh ni... suro bersedia sedia jek... tp mslhnya penat dh bersiap sedia.. wakakaka.. mula2 mama takut2 la bila membayangkan skt nak beranak tu, sampai tahap mcm ni dh jadik x sabo pulak.. bila laa nak skt ni... lawak betol.. wakakakaka...

Baby oh baby... cepat la keluar... semua org dh x sabar nak jumpa baby.. mama nak belasah papa la.. tu la papa asyik jek sebut biar baby lahir 10/10/10...tarikh cantik...amboi!! kan mama dh merana tunggu lama sgt ni... hahaha... tah2 masin kot mulut papa... hihihi....

menanti...

Monday, September 27, 2010

Alhamdulillah.. Syukor pd Allah..aku masih dikurnikan kesihatan yg sgt baik dipenghujung trimester ni... tp bila ingat balik tym mabuk2 dulu... mak aiii tobat aku... hehe..

Due date hanya berbaki 4 hari lg.. tp so far mcm makin sihat jek.. sakit pinggang pn makin berkurang.. perut memulas pn xde lg... Cuma tym nak tdo tu jek la dh tak selesa.. Semua jadik serba tak kena...... baby pn dah kurang gerak sbb semlm doc ckp kepala baby dah engage cuma dia kerap mengeras jek la skrg ni... ngilu la jugak... pastu bengkak kaki pn dh semakin surut.. org tua ckp kalau bengkak kaki dh surut, maksudnya masenya dh dekat... mudah2han laa...

Kak Hana la org yg paling excited nak jumpa baby.. dia asyik jek mengeluh...

"bila baby nak keluar ni mama?? baby mak ngah tu dh lama dh keluar.. baby hana jek lambat sgt... (amboiii becuk betol mulut dia ).. hehe...

Tiap kali mama pg check up.. balik jek dia mesti tanya
"mana baby?? ".. mak aiii... mama pg check perut jek la, bkn pg keluarkan bby la hana...

Tp yang paling kelakar n buat mama terkezutt beruk.. bila hana ckp

"Alaaaa mama jgn takut, mama baring jek... nanti doc gunting sket jek... pastu doc letak ubat... baby keluar laaa.. tak sakit pn... mama jgn nangis tau... ( muahahaha.. anak ohh anak ) ni mesti mak ngah dia yg cite ni... hehe...

Tp kan, bkn hana jek excited nak jumpa adik, mama pn sama jugak.. kadang2 lawak jugak mama ni, asyik jek belek beg yg nak di bwk ke hospital tu... Pastu belek2 bakul baju baby yg nak bwk balik ke kg tu... kebykkan baju yg mama beli utk baby sz 3 & 6 month ++ ( jimat sket boleh pakai lama.. hehe )... tp mase raya hari tu autie linda dtg rumah, dia banyak belikan rompers utk baby, kebykkan sz new born.. so mama simpan separuh baju yg mama beli, pakai semua yg auntie linda bagi dulu... Tq auntie linda, moga bertambah rezki auntie linda... nanti baby dh keluar jgn lupa dtg tgk baby k......... dah book jadik anak angkatkan... hehe...

Hari yg mama tunggu2 tu akan tiba jua, sktnya dh mula terbayang dikepala mama... Apapn.. mama ambil kesempatan ni, ingin meminta maaf pada sesiapa yg membace blog mama ni, andai ada tersilap kata, kurang senang dgn perlakuan & tutur kata mama.. ampun maaf yg mama pinta.. Moga Allah permudahkan semua... Amin....

boring

Saturday, September 4, 2010


Tersiksa jiwa & raga bila kena keje hr sabtu.. bkn pe ganti cuti raya... kwn2 ramai yg ambik AL pulak tu... ada yg pg shoping, ada yg ngunjung ( ni mesti ada x paham, ngunjung tu apa).... hahaha...Tp apakan daya AL aku terhad, x boleh nak cuti byk2.. Almaklum la dah menyambung cuti rayakan..

Cian hana pg2 kena hantar umah mak tok, takpe la esk mama bwk hana pg shoping k.. Sbb hana br ada 2 helai baju kurung raya jek... Seluar jeans n tshirt x beli lg... Bkn apa, dgn keadaan mama yg mcm ni mls betol nak berjln... Tp kesian pulak kat hana, mama mmg la xde mood sgt nak beraya tp takkan hana pn ikot x raya kan.. muahahahaha...

Ramadan + Anemia

Wednesday, September 1, 2010

Ambik darah utk check Hb.. x main la cucuk2 kat hujung jari tu.. hehe.. amik kau.. setabung terus..
Mcmane la daku x fobia.. hana pn ckp tgn mama kena geget hantu ek.. wah wah wah...
Hai semua... dah lama gambar sy x masuk blog kan... hehe....
Bila nak berbuka ni.... haus... haus.... ( mcm pose jek bdk ni!! )

Alhamdulillah.. hr ni dh 22 ramadan.. Syukor pada Mu Ya Allah sepanjang bln yg mulia ni, aku diberi kesihatan yg baik, Alhamdulilah setakat hari ni aku masih berpose penuh... yeahhh!! Walaupon bila dah ptg2 hari jek, simptom pening, loya, mual melanda diri.. bila pk tinggal 2-3jam jek lg nak berbuka.. mesti la aku bertahankan.. Sepnjg bln ramadan ni, balik keje pkl 5.30 aku masih sempat msk utk berbuka pose.. uisshhh bab ni mmg mcm x bape percaya sket sbb biasenya aku kan "pemls" tp berkat bln pose, rajin pulak aku.. tp msk simple2 jek laa.. 2 lauk jek.. janji kenyangkan.. tp luqman pulak yg bkn main berlemak, order mcm2 kat aku.. xpe2 skrg aku lynkan jek tekak dia, kang aku beranak dia x layan aku... siap la dia.. mmg kena... huhu......

Persiapan raya, aku buat seminimum mungkin utk thn ni, bkn pe, x lama lg dh nak terberanakkan.. buat pe aku nak beli baju raya, kasut raya, handbeg raya, kuih raya kan.. beli kuih pn hanya utk mak n mama jek.. utk diri sendiri tak payah.. mkn jek kat umah org.. haha... Baju raya pn hanya utk hana jek... ehhh tipu pulak.. aku ada laa beli sehelai jubah.. takkan la pg raya aku nak pakai bj kelawar pulak.. haha.. walaupon buncit nak la jugak lawa2 di pg raya... tp biasenya pakai bj sz S, hah amik kau tahun ni aku pakai bj sz XL.. tu pn ketat.. wakakaka.. membesar bagai JOHAN...

Masalah aku skrg ni, aku fobia sgt nak pg check up kat KK, tiap2 minggu kena mesti "bambu" dgn nurse sbb Hb makin jatuh... Setiap kali check up mesti nurse ambik darah kat lenggan utk check Hb.. org check hb cucuk sket jek kat hujung jari... aku kena cucuk sana, cucuk cni.. mana la aku tak takut... pastu nurse tuduh2 aku x makan ubat.. Yg sebetolnye bkn setakat ubat jek, segala mcm benda aku dh cuba mkn tp ttp mcm tu jugak... pembawakkan kot... tu mak aku la ckp.. hehe.. Last scan kat JM, doc ckp uri aku ke bwh sket, mungkin sbb jatuh kat toilet tu.. tp doc ckp jgn risau semuanya masih normal.. kalau ada tanda2 nak terberanak dah boleh menyerah diri ke JM... uwaaa takutnyee... lg 3 hari, aku dh msk 36 weeks... Harap2 semuanye dipermudahkan oleh Nya... Amin........

Bby oh bby.....kalau nak keluar pn kasi mama raya dulu k, sbb mama dh beli baju raya.... pastu mama nak bedal rendang, ketupat n lemang dulu... hehehe........ peace!!!

Blog Widget by LinkWithin