Followers

menanti...

Monday, September 27, 2010

Alhamdulillah.. Syukor pd Allah..aku masih dikurnikan kesihatan yg sgt baik dipenghujung trimester ni... tp bila ingat balik tym mabuk2 dulu... mak aiii tobat aku... hehe..

Due date hanya berbaki 4 hari lg.. tp so far mcm makin sihat jek.. sakit pinggang pn makin berkurang.. perut memulas pn xde lg... Cuma tym nak tdo tu jek la dh tak selesa.. Semua jadik serba tak kena...... baby pn dah kurang gerak sbb semlm doc ckp kepala baby dah engage cuma dia kerap mengeras jek la skrg ni... ngilu la jugak... pastu bengkak kaki pn dh semakin surut.. org tua ckp kalau bengkak kaki dh surut, maksudnya masenya dh dekat... mudah2han laa...

Kak Hana la org yg paling excited nak jumpa baby.. dia asyik jek mengeluh...

"bila baby nak keluar ni mama?? baby mak ngah tu dh lama dh keluar.. baby hana jek lambat sgt... (amboiii becuk betol mulut dia ).. hehe...

Tiap kali mama pg check up.. balik jek dia mesti tanya
"mana baby?? ".. mak aiii... mama pg check perut jek la, bkn pg keluarkan bby la hana...

Tp yang paling kelakar n buat mama terkezutt beruk.. bila hana ckp

"Alaaaa mama jgn takut, mama baring jek... nanti doc gunting sket jek... pastu doc letak ubat... baby keluar laaa.. tak sakit pn... mama jgn nangis tau... ( muahahaha.. anak ohh anak ) ni mesti mak ngah dia yg cite ni... hehe...

Tp kan, bkn hana jek excited nak jumpa adik, mama pn sama jugak.. kadang2 lawak jugak mama ni, asyik jek belek beg yg nak di bwk ke hospital tu... Pastu belek2 bakul baju baby yg nak bwk balik ke kg tu... kebykkan baju yg mama beli utk baby sz 3 & 6 month ++ ( jimat sket boleh pakai lama.. hehe )... tp mase raya hari tu autie linda dtg rumah, dia banyak belikan rompers utk baby, kebykkan sz new born.. so mama simpan separuh baju yg mama beli, pakai semua yg auntie linda bagi dulu... Tq auntie linda, moga bertambah rezki auntie linda... nanti baby dh keluar jgn lupa dtg tgk baby k......... dah book jadik anak angkatkan... hehe...

Hari yg mama tunggu2 tu akan tiba jua, sktnya dh mula terbayang dikepala mama... Apapn.. mama ambil kesempatan ni, ingin meminta maaf pada sesiapa yg membace blog mama ni, andai ada tersilap kata, kurang senang dgn perlakuan & tutur kata mama.. ampun maaf yg mama pinta.. Moga Allah permudahkan semua... Amin....

0 ulasan:

Blog Widget by LinkWithin